IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Отношенията с Берлин ще се подобрят след изборите в Германия

Парламентарният вот в Германия е на 24 септември

16:11 | 12.08.17 г.
<p>
	<em>Реджеп Ердоган. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Реджеп Ердоган. Снимка: Архив Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че напрежението с Европа се дължи на вътрешната европейска политика и отношенията с Берлин ще се подобрят след парламентарните избори в Германия през септември, съобщи Ройтерс.

Отношенията между Европа и Турция, членка на НАТО и кандидатка за членство в ЕС, са обтегнати от репресиите, които последваха миналогодишния опит за преврат, като някои европейски страни изразиха тревога от мащаба на чистките, отбелязва агенцията. 

Критиките от Европа са свързани с тяхната вътрешна политика, заяви Ердоган в реч в западния град Испарта, която бе излъчена на живо по телевизията. 

Франция и Австрия направиха това преди, виждаме, че Германия следва същата стратегия. Вярвам, че тази ситуация ще се подобри след изборите, каза той, говорейки за изборите на 24 септември, в които германският канцлер Ангела Меркел се кандидатира за четвърти мандат.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още