IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС иска допълнителна информация от Bayer и Monsanto за сливането

Антимонополните регулатори са "спрели часовника" на проверката на сделката

10:58 | 06.10.17 г. 5
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейският съюз (ЕС) съобщава, че е „спрял часовника“ за проверката на предложението на германския химически концерн Bayer за придобиването на американския селскостопански гигант Monsanto и ще иска допълнителна информация, съобщава онлайн изданието EurActiv.com.

Брюксел започна проверката на сделката през август. Ако сливането се реализира, това ще създаде най-голямата компания за семена и пестициди в света, припомня медията.

Европейската комисия (ЕК) се опасява, че подобна сделка може да наруши конкуренцията по отношение на ключови продукти за фермерите.

Първоначално антимонополните регулатори на ЕК трябваше да се произнесат по сделката до 8 януари 2018 г., но срокът беше отложен за 22 януари. Със сегашната пауза вече не се знае кога точно Брюксел ще се произнесе по сливането.

Проверката ще бъде подновена когато двете компании предоставят необходимата информация на ЕК.

Bayer и Monsanto договориха сливането през септември 2016 г. след няколкомесечни преговори, в рамките на които германският концерн на няколко пъти увеличи офертата си.

Ако сделката се финализира, новата компания ще има 140 хил. служители по света, а комбинираните ѝ приходи само от селското стопанство ще възлязат на 23 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Не е само Roundup.Аз предпочитах да ползвам японски и израелски препарати на базата на глифозата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
michaelis12
преди 6 години
особено тоя рекламиран продукт Roundup на монсантото си го спомням в зората на демокрацията дет всичко трепе ама растението остава непокътнато ... и хората след тва не са болни, мне не са ама с високо кръвно, някви странични простотии и на опашката за хапчета така хем Монсантото печели хем Фармафията ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
michaelis12
преди 6 години
лошо за твойто стопанство тогава ... аз гледам максимално да избягвам химии защото населението в Буллгаристанна като го гледам ич не е здраво, а яде предимно химия мдааам ... преди при гадния комунизъм всички беха здрави що ?! щот нямаха модерна химия. В Африката дет немат 1 асфалтирана улица имат по-здрави зъби от тебе и не само това .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Как можеш да продължаваш да ръсиш подобни глупости и лъжи.Че той глифозата си е в България от 27 години. Аз го ползвам всяка година (още от 2000г.) в едно лично малко мое стопанство. Нито аз, нито някой от семейството ми има рак. Почти всяка фирма за производство на агропрепарати в света произвежда хербицид на негова основа. Ако и тези глупости по адрес на глифозата бяха истина повече от 75% от населението в развитите страни щеше отдавна да е измряло от рак и да останете само вие, дето още провеждате октомврийската революция и само търсите в какво да да излъжите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
majnata
преди 6 години
Каква проверка бе ...кажете го направо че се чудят как да притикат канцерогенния глифосат в европа !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още