IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС няма да постигне съгласие за миграцията преди изборите през май

Всички промени в областта на миграцията са важни, затова Европейската комисия не би подкрепила частични решения, заяви Димитрис Аврамопулос

21:14 | 07.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Съветът на ЕС по вътрешни работи заседава за последен път в четвъртък преди изборите за евродепутати през май, без да успее да постигне съгласие по промяната на правилата за миграцията. Това съобщи след заседанието еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос, цитиран от БТА.

Не бързаме да постигнем някакво споразумение преди изборите, искаме да решим проблеми, които стоят пред нас отдавна, добави той. По неговите думи всички промени в областта на миграцията са важни, затова Европейската комисия не би подкрепила частични решения.

Той изрази „предпазлив оптимизъм“, че решение по въпроса за европейската гранична служба Фронтекс ще се постигне преди изборите. ЕК предлага държавите в ЕС да осигурят 10 000 граничари, които да бъдат на постоянно разположение и да поемат задачи в страните, където възникне кризисна обстановка.

Аврамопулос призова за спешно въвеждане на общоевропейска система за пресичане на дезинформацията. Той настоя това да се случи преди изборите, защото гражданите трябва без външно влияние да участват в излъчването на следващия Европейски парламент.

По неговите думи се предвижда всички държави в ЕС, засекли дезинформация и опити за външно влияние, да съобщават това на останалите в Общността и така противодействието да бъде съгласувано. Аврамопулос призова платформите в интернет да проявят съответната отговорност, посочва още БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още