IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС създава експертна група за борба с тероризма

Структурата в рамките на Европол ще следи заплахата, произтичаща от наемни бойци

22:26 | 24.03.16 г. 14
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейският съюз реши да учреди в рамките на Европол експертна група за борба с тероризма. Това се казва в заключителната декларация, приета на срещата на вътрешните и правосъдните министри на страните от ЕС, които имаха днес извънредно заседание след терористичните атаки в Брюксел, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Новата група към европейския контратерористичен център в Европол ще следи заплахата, произтичаща от наемни бойци, потоците на финансиране на терористична дейност, нелегалния трафик на оръжие, както и терористичната пропаганда в интернет. 

Министрите призоваха за бързо споразумение за споделянето на стратегически разузнавателни данни, като признаха, че много от страните често укриват важна информация поради липса на политическа воля, липса на координация или просто поради липса на доверие, съобщи Ройтерс.

Министрите се обявиха за подсилване на мерките, по които вече има съгласие, като по-ефективен граничен контрол и проверки на самоличността, предотвратяване на използването на фалшиви документи и на продажбата на химикали, които може да бъдат използвани за направа на бомби.

Европол предупреди, че се наблюдава по-голямо обвързване между тероризма и престъпните структури в Европа, по-специално при доставките на оръжие, и поява на чуждестранни бойци с престъпно минало в ИДИЛ.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 0 rate down comment 0
studioaa
преди 8 години
Недопустимо е днес в европарламента да има турци, пакита, мароканци, алжирци които подпомагат хиджрата към Европа. Не може Обама и Хилари да разчитат на "съветите" на иранци или саудитци. Топ съветниците на на Хилари в момента са иранец и саудитец. Инфилтрация на враждебни елементи към целия цивилизован свят на такова ниво е абсолютно недопустима без значение дали съответните лица симпатизират на ислямски фундаменталисти или не, просто защото няма как да сме напълно сигурни в тяхната лоялност. Първата стъпка решаване на проблема с тероризма, който е свързан с поликата е пълна забрана на мохамедани да управляват в Европа и Америка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 0
studioaa
преди 8 години
Отклоняваш се от темата в тоталното си безсилие да защитиш собствената си теза. Все ставаше въпрос за тероризъм, не за кражби, рабойничество, убийства или пиратство, които очевидно са престъпления и днес, както и преди 150 години. Изключително важно е да се оточни, че тероризма в Европа и Америка в момента е чисто ислямски феномен и всички терористи са мюсюлмани и няма такова нещо християнски или крайно-десен тероризъм както непрекъснато намекват медиите с отклоняване на вниманието от мохамеданите. По времето на WW2 и през 80-те години в САЩ има въведен специален режим, според който всички германци и иранци през 80-те им е забранено да притежават медии, финансови институции както и да влизат в управлението на страната на всяко ниво от кмет до президент. Причината за това е, че не може се определели безспорно кой германец е симпатизант на Хитлер или иранец на ислямските фундаменталисти. Аз искам този метод да се прилага и днес по отношение на всички мохамедани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 0
studioaa
преди 8 години
Отново ръсиш безумни неща, просто защото ти нямаш представа какво точно е тероризъм. Тероризмът е убийство на невинни хора в услуга на политическа платформа. Атентаторите в Брюксел са терористи защото те подкрепят ИД и тяхната цел са обикновени хора от улицата. Целите на Андерш Брейвик бяха радикални леви фундаменталисти, които подпомагат нелегалната имиграция от Северна Африка и Арабия в Норвегия. Тези същите, които посрещат бежанците с "Добре дошли". Тези не могат да се нарекат невинни жертви по никой начин. Ако следваме гениалната ти логика то и Левски, Ботев и Раковски са терористи, а революционното движение у нас реално е аналогично на Ал Кайда днес. Можеш да наречеш терористи организации като ИРА, Шин Фейн и баските фундаменталисти, които имат политическа платформа и я преследват на всяка цена с показни убийства на невинни, а Брейвик от друга страна няма нищо общо с политиката, той е един бесен гражданин, който търси лично отмъщение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
studioaa
преди 8 години
Разбира се че не е, но той не е терорист. Аз говорих за терористи, а не за психопати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Бортер? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
studioaa
преди 8 години
Има много просто начин за решаване на проблема с терористите по летищата, гарите и т.н без да е необходим голям ресурс. Първо трябва да се създаде централизирана база данни, в която се пазят имената на всички изповядващи исляма и поставяне на специална маркировка върху личните им документи. И на летищата, гарите и т.н да се проверяват само мюсюлманите, защото реално 100% от терористите са мюсюлмани. Също така няма смисъл да се разследват заподозряни в тероризъм, които не са мюсюлмани, защото само мохамеданите си служат с тероризъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Вместо да създават такива груби за "отдела с тероризма", за да стане някой терорист то той трябва да се запознае с правилния човек, да ходи на сбирки да слуша глупости за да му промият мозъка и т.н. Начи щом има такива сбирки на *** да напраат група от Имами които облъчват точно с обратното огъня се гаси с огън не бензин. То тъй или иначе на едните облъчващи *** се плаща от разни касапи като Камилария, що да няма и други такива облъчващи *** на местна почва финансирани от правителството на дадена държава хем няма да дават разходи за обучения на военни и оръжия хем и мюслитата на местна почва ше им се снася колко е готино да живеят с нас, а тези дет се гърмят са страшен грях ..... и готово какво толкоз мислят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
То това е заветна цел на тези където създават този контролиран хаос ..... после само някой да не слуша обявяват го за терорист и му спират чипа - ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
Alx
преди 8 години
Още едно звено което ще харчи пари (и ще отчит някаква дейност).... без да е ясно дали ще постигне някакви резултати.... Направо да набиват чипове и/или гривни на всички.... и да "заживеем щасливо"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
Кина
преди 8 години
Ха ха ха ... след дъжд качулка...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още