IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС трябва да преосмисли мястото на Турция в съюза, заяви турският премиер

Според Бинали Йълдъръм Европейският съюз е "напълно объркан" след решението за Brexit

20:39 | 27.11.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейският съюз е "напълно объркан", откакто Великобритания гласува да го напусне, и трябва да преразгледа визията си за разширяването си и мястото на Турция в него, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм по време на посещение в Лондон, предаде Ройтерс.

"След решението за Brexit ЕС е напълно объркан. Те трябва да преразгледат визията си за бъдещето, до каква степен ще се разширяват и какво място ще има Турция в това. Ние сме тук. Никъде няма да отидем", посочи Йълдъръм в Лондон.

Турция води трудни преговори за присъединяване към ЕС от 2005 г., но масовата чистка, която президентът Реджеп Тайип Ердоган предприе след неуспешния опит за преврат миналата година, влоши отношенията между Брюксел и Анкара.

Йълдъръм също така заяви, че Турция не вярва, че кризата в съседна Сирия може да се реши, докато президентът Башар Асад е все още на власт.

"Настоящият режим е отговорен за начина, по който нещата се развиха в Сирия... Не мисля, че е реалистична перспективата да се изгради траен мир в Сирия, докато Асад е на поста си", посочи турският премиер.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още