IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС удължава ембаргото за износ на оръжие за Беларус с още една година

Забраната беше въведена през 2011 година и е свързана с нарушаването на човешките права в страната

17:24 | 27.02.17 г. 3
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

ЕС ще удължи с още една година ембаргото за износ на оръжие за Беларус. Забраната за влизане в ЕС, издадена на четирима души, както и замразяването на техни активи, също продължава до 28 февруари 2018 година.

Това става ясно от съобщение на Съвета на министрите на ЕС. Решението за удължаване на рестрикциите беше взето по-рано днес. Съветът е позволил изключение от ограничителните мерки, що се отнася до екипировка за биатлонистите на Беларус.

Забраните, които налага ЕС, са свързани с нарушаването на основните свободи, спазването на законите и на човешките права в Беларус. Ембаргото за износ на оръжие беше въведено през 2011 година.

През миналия февруари Съветът на министрите отмени ограниченията за 170 физически лица и три компании от Беларус. Тогава страната предприе няколко стъпки, които подобриха отношенията с ЕС.

Останаха обаче санкциите срещу четирима души, наложени още през 2004 година. Те са свързани с нарушаването на човешките права и смазването на гражданското общество и демократичната опозиция в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Кат се присъедини към Русия , ше отпадне смисъла и на туй ембарго...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още