Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ЕС удължи санкциите за анексирането на Крим с една година

Мерките включват внос на стоки с произход от Крим или Севастопол

ЕС удължи санкциите за анексирането на Крим с една година

Снимка: Архив Ройтерс

Съветът на ЕС удължи действието на санкциите за анексирането на Крим с една година.

Ограничителните мерки на ЕС в отговор на действията на Русия са продължени до 23 юни 2018 г., става ясно от съобщение на Съвета на ЕС.

Мерките се прилагат спрямо лица от общността и дружества, установени в ЕС. Те са ограничени до територията на Крим и Севастопол. Санкциите включват забрана за:

внос в ЕС на стоки с произход от Крим или Севастопол; 

Още по темата

- инвестиране в Крим или Севастопол, което означава, че нито европейците, нито дружествата, установени в ЕС, могат да купуват недвижими имоти или предприятия в Крим, да финансират кримски дружества или да предоставят съответните услуги;

- туристически услуги в Крим или Севастопол, по-специално европейски туристически кораби не могат да акостират в пристанища на Кримския полуостров освен в случай на извънредна ситуация;

- износ на някои стоки и технологии за кримски дружества или за използване в Крим в секторите на транспорта, телекомуникациите и енергетиката и свързани с търсенето, проучването, и добива на нефт, газ и минерални ресурси.

Освен това не трябва да се предоставят и техническа помощ, брокерски, строителни или инженерни услуги, свързани с инфраструктурата в тези сектори.

В съобщението се казва, че според направената на 17 март 2017 г. от името на ЕС декларация на върховния представител по външните работи Федерика Могерини, „ЕС продължава да осъжда незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация и остава ангажиран с пълното прилагане на своята политика на непризнаване“.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
ЕК: Brexit без сделка означава „твърда“ ирландска граница