Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Европейски инвеститор в инфраструктура планира листване на борсата в Париж

Antin възнамерява да последва примера на своя шведски конкурент EQT, който излезе на борсата през 2019 г.

Европейски инвеститор в инфраструктура планира листване на борсата в Париж

Снимка: Bloomberg L.P.

Частната инвестиционна компания Antin Infrastructure Partners SA планира да осъществи първично публично предлагане (IPO) на борсата в Париж, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Европейският мениджър на алтернативни активи, който инвестира в различни сфери – от оптични мрежи до водоснабдяване, планира да набере около 350 млн. евро. Новината е предшествана от решението на британския конкурент Bridgepoint Group Plc да се листне на Лондонската фондова борса преди по-малко от два месеца. Откакто компанията дебютира на борсата на 21 юли, акциите ѝ са поскъпнали с 46%.

Шведската компания EQT AB, чиито акции поскъпнаха с над 500%, след като стана публична през 2019 г., постави началото на тенденцията на листвания в сектора, като нейният успех тласна и останалите ѝ съперници да последват този пример.

Няколко европейски дружества за инвестиции в частен капитал вече се търгуват на борсите, включително френските компании Eurazeo SE и Tikehau Capital SCA, както и швейцарската Partners Group Holding AG. За тези фирми продажбата на акции на борсата представлява възможност за набиране на свеж капитал за разширяване в нови области, като същевременно позволяват на водещите участници в сделките да осребрят своите вложения.

Инфраструктурно портфолио

Основана през 2007 г., Antin управлява 19,9 млрд. евро в четири фонда, инвестиращи в инфраструктура в Европа и Северна Америка, според данни, споделени на уебсайта ѝ. Портфолиото ѝ включва компании като CityFibre, доставчик на високоскоростна телекомуникационна инфраструктура във Великобритания, и френския доставчик на енергийни услуги Idex.

Американските банки JPMorgan Chase & Co. и Morgan Stanley ще бъдат съвместни глобални координатори по листването на Antin.

„Планираното IPO има за цел да ускори стратегията за растеж на Antin в бързорастящ и съществен клас активи, да разработи съществуващите и новите стратегии, да укрепи марката Antin, да придобие по-голяма стратегическа гъвкавост и да позволи на Antin да продължи да инвестира“, изтъкват от компанията.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Лашет пое отговорността за изборния провала на консерваторите в Германия