IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции приключиха колеблива сесия с фокус върху отчетите и Фед

Банковият сектор записа ръст, но при индустриалните компании цените се понижиха

19:46 | 28.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Европейските акции приключиха сесия на смесена търговия в очакване на коментарите на Федералния резерв на САЩ съобщи CNBC.

Паневропейският Stoxx 600 завърши сесията с малко промени, като цените в банковия сектор се повишиха с 1,5%, водени от скок в цената на акциите на Deutsche Bank. При индустриалния сектор цените се понижиха с 0,7%.

Лондонският бенчмарк FTSE 100 се повиши с 0,27% и приключи деня на ниво от 6963,67 пункта. Германският DAX нарасна 0,28% до равнище от 15 292,18 пункта. Френският CAC 40 отбеляза ръст от 0,53% до ниво от 6306,98 пункта.

Европейските инвеститори анализират множеството отчети за първото тримесечие, като финансови резултати публикуваха Deutsche Bank, Sanofi, Dassault Systemes, Banco Santander, French Connection, GlaxoSmithKline и Lloyds Banking Group наред с още много други.

Deutsche Bank отчете печалба от 908 млн. евро за първото тримесечие, най-добрата си тримесечна печалба от седем години, подкрепена от продължаващите силни резултати в нейното подразделение за инвестиционно банкиране.

Акциите на германския кредитор поскъпнаха с 10,7%, като водеха сред останалите компоненти на Stoxx 600,  докато Lloyds добави 3,5% към цената си, след като също надмина очакванията за печалба.

Силната прогноза на Delivery Hero за 2021 г. повиши акциите на германската компания за доставка на храни с 9,4%.

В дъното на индекса е шведската компания за облачен софтуер Sinch, чиито акции поевтиняха с 10,8% след междинния си отчет за първото тримесечие.

На фокус ще бъде и последното решение на Федералния резерв на САЩ, което трябва да бъде обявено по-късно през деня. На Wall Street акциите се търгуват колебливо,оценявайки голям обем технологични отчети и в готовност за нови насоки за политиката на Федералния резерв.

Фед приключва двудневното си заседание в сряда. Не се очаква централната банка да предприеме каквито и да било действия, но икономистите прогнозират тя да защити политиката си и да остави инфлацията да се ускорява. Председателят на Фед Джером Пауъл ще проведе пресконференция, която може да раздвижи пазарите.

Инвеститорите също ще наблюдават технологичните компании Apple и Facebook, които ще представят отчетите си в сряда след биенето на камбаната за край на сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още