IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси не успяха да се възстановят и пак затвориха на червена територия

Въпреки това повишението в цените на петрола оскъпи акциите на команиите от сектора

19:44 | 10.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Европейските борси затвориха на червена територия във вторник, продължавайки тенденцията от понеделник, когато преминаха през най-лошата си сесия след финансовата криза от преди повече от десетилетие, информира CNBC.

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 приключи сесията със спад от 1,14% до ниво от 335,64 пункта.

Германският показател DAX изтри 149,53 пункта, или 1,41%, от стойността си, като се смъкна до ниво от 10 475,49 пункта.

Френският измерител CAC се понижи със 71,30 пункта, или с 1,51%, до 4636,61 пункта. 

Британският индекс FTSE регистрира спад от 5,54 пункта, или 0,09 на сто, до 5960,23 пункта.

В предишната сесия на борсите по цял свят бяха организирани значителни разпродажби, след като продължаващото разпространение на коронавируса и сривът в цените на петрола, последвал провалът на преговорите в рамките на ОПЕК+, напълно заличиха инвеститорския апетит към риск.

Днес в Европа вниманието отново беше насочено към Италия, където правителството постави страната под пълна национална блокада. Италия е страната извън Азия с най-много потвърдени случаи на заразени и починали от коронавируса.

От друга страна цените на петрола се повишиха днес въпреки продължаващото напрежение между Русия и Саудитска Арабия. Поради тази причина книжата на Tullow Oil се търгуваха с 2,5% по-високо. Акциите на Royal Dutch Shell и BP пък поскъпнаха съответно с 2,1% и 1,5%.

Книжата на Diasorin отчетоха повишение в цените си с 5%, след като от италианската компания, занимаваща се с диагностика, обявиха предстоящото въвеждане на нов тест за коронавирус. Акциите в секторът на банките, включващ Commerzbank, Societe Generale, BNP Paribas, Standard Chartered и Deutsche Bank, поскъпнаха с над 7% по време на сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още