IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси отбелязаха смесени резултати на фона на корпоративните отчети

Преговорите за Brexit продължават да са основна тема във фокуса на инвеститорите

19:46 | 01.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейските борси приключиха първата сесия от ноември със смесени резултати на фона на тримесечните корпоративни отчети от деня, които надминаха очакванията на инвеститорите, съобщава CNBC.

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 прибави 0,41% към стойността си, завършвайки на ниво от 363,08 пункта.

Акциите на европейските телекоми поскъпнаха заради силните отчети за третото тримесечие, като книжата на BT прибавиха 8,6% към стойността си. 

На другия полюс беше представянето на петролните и газови компании. Акциите на TGS-NOPEC Geophysical поевтиняха с повече от 9,8 на сто

На Лондонската борса местният показател FTSE отбеляза понижение от 0,19% до 7114,66 пункта.

В Германия индексът DAX отчете ръст от 0,18%, или 21,03 пункта, до 11 468,54 пункта.

Френският измерител CAC отметна 0,15% от стойността си като приключи сесията при ниво от 5085,78 пункта.

Швейцарската банка Сredit Suisse отчете по-ниска от очакваното нетна печалба за третото тримесечие на годината заради по-трудното лято и волатилността на развиващите се пазари.

За периода тя е била в размер на 424 млн. швейцарски франка (421 млн. долара), което представлява впечатляващ ръст от 74% спрямо миналата година. Той обаче също се оказа недостатъчен. Анализатори, допитани от Ройтерс, очакваха нетна печалба от 449 млн. швейцарски франка.

Акциите на Credit Suisse приключиха деня с понижение от 2,1 на сто.

европа европа

По-рано през деня британският вестник Times обяви, че Европейският съюз (ЕС) и Великобритания са сключили предварителна сделка по финансовите услуги. Сделката ще даде на британските компании достъп до европейските пазари, стига британските финансови регулации да останат до голяма степен в съответствие с тези на ЕС.

Цената на британския паунд скочи с 0,5% спрямо долара след новината.

В по-късните часове европейския преговарящ по въпросите за Brexit Мишел Барние опроверга това твърдение, определяйки го като провокативно.

Решението на Английската централна банка да запази лихвените проценти също беше едно от основните събития от днешната сесия във фокуса на инвеститорите. Това решение помогна на британската лира да повиши значително своята стойност на валутните пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още