IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси приключиха сесията със спад заради новините от САЩ

Бившият съветник на Тръмп за националната сигурност Майкъл Флин се призна за виновен, че е излъгал в показанията си за контакти с посланика на Русия в САЩ

19:23 | 01.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите европейски пазари приключиха последната за седмицата сесия с понижения, след като инвеститорите насочиха вниманието си към новините от САЩ, съобщава CNBC.

Регионалният Stoxx 600 записа спад от 0,7% до 383 пункта, като повечето акции в състава му приключиха деня на червена територия. За седмицата бенчмаркът също записа спад от 0,7%.

В Германия водещият индекс DAX 30 се понижи с 1,25% до 12 861 пункта, във Великобритания FTSE 100 отписа 0,36% до 7 300 пункта, а във Франция CAC 40 отчете намаление от 1,04% до 5 316 пункта.

Пазарите в Европа попаднаха под натиск в последните 30 минути от сесията, след като бившият съветник по въпросите на националната сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп се призна за виновен, че е излъгал в показанията си за контакти с посланика на Русия в Страната на неограничените възможности.

Според ABC News Флин е разговарял с руснаците по поръчение на Тръмп. Информацията повлече и американските борси.

Технологичните акции бяха едни от най-слабо представилите се в днешната сесия в Европа. Секторът отбеляза среден спад на акциите от 1,58%.

Автомобилните акции също се наредиха сред най-губещите с 1,88% средно понижение, като най-силни спадове записаха акциите на френските и германските производители на автомобили.

Книжата на Royal Mail поевтиняха почти до дъното на регионалния индекс, след като Deutsche Bank, Berenberg и Jefferies намалиха целта си за цената. Акциите поевтиняха с почти 4% към затварянето на пазарите.

Peugeot отписа 2,73% от пазарната си капитализация, след като Citigroup понижи оценката си за компанията и целта за цената на акцията.

Междувременно Сенатът започна да обсъжда данъчната реформа на Тръмп. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още