IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси се повишиха на фона на добри корпоративни резултати

Технологичният сектор поведе отбора на печелившите с повишение от 2,53%

19:44 | 18.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските борси се повишиха в сряда на фона на добрите финансови резултати на компаниите, които са във фокуса на инвеститорите, съобщава CNBC.

Лондонският бенчмарк FTSE прибави 0,65% към стойността си, затваряйки на ниво от 7676,28 пункта. На борсата в Германия показателят DAX се придвижи във възходяща посока с 0,82%, а френдкият имерител CAC 40 напредна с 0,46%.

Паневропейският индекс отчете ръст с 0,54%, като почти всички сектори финишираха на положителна територия. Технологичният сектор поведе отбора на печелившите с повишение от 2,53%.

Акциите на Ericsson поскъпнаха с 8,52%, след като компанията обяви финансови резултати за второто тримесечие в горния край на очаквания диапазон.

В сряда пазарите проследиха казуса около наложената глоба от страна на Европейската комисия на Google на стойност 4,34 млрд. евро по случая с Android заради нарушаване на антитръстовата регулация в Европейския съюз.

Биофармацевтичната компания Swedish Orphan Biovitrum отчете ръст в цената на акциите си с 13,89%, след като дружеството обяви скок от 94% на печалбата преди лихви, данъци и амортизация за тримесечието. Друга компания - Tele2 B, зарадва пазара с резултати над прогнозните и завишени очаквания, което доведе до повишение в цената на акциите й с 13,43%.

Междувременно книжата на производителя на хартия и целолоза BillerudKorsnas поевтиняха с близо 16% след разочароващи резултати.

В рамките на деня бяха публикувани данни за инфлацията във Великобритания, която се задържа през юни на ниво от 2,4%. Лирата поевтиня спрямо долара след обявяването на статистиката.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още