IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси започват седмицата без единна посока

Stoxx 600 завърши борсовата сесия с леко повишение

19:14 | 10.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Европейските борси не намериха единна посока в първия ден от седмицата, след като инвеститорите претегляха възможностите за запазване на по-ниски лихвени проценти за по-дълго време благодарение на намаляването на инфлационния натиск, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 завърши сесията с леко повишение. Акциите на компаниите за основни суровини записаха 2,2% ръст, но тези на технологичните потънаха с 1,4 на сто.

Европейски Европейски

Таблица: CNBC

В Съединените щати Dow Jones Industrial Average се изкачи до рекорден връх днес, подкрепен от силните ръстове на акциите на енергийните компании, след набраната миналата седмица инерция. Както Dow, така и S&P 500 достигнаха нови исторически върхове в петък.

Пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион приключиха борсовата сесия в понеделник на зелено.

Петролните фючърси потънаха днес, след като по-рано скочиха до най-високото си ниво от три години, след като един от най-големите газопроводи в Съединените щати остана затворен след кибератака.

На корпоративния фронт в Европа акциите на британската компания за полимери Victrex повишиха стойността си със 7,3%, озовавайки се на върха на Stoxx 600. Това се случи, след като компанията отчете 5% ръст на приходите от продажби за първата половина на фискалната си година.

На дъното на европейския индекс на сините чипове се озова белгийската фармацевтична компания Galapagos. Цената на нейните книжа се сви с 6,2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още