IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси затвориха с понижения в очакване на срещата на Г-20

Трейдърите следят отблизо новините около търговските преговори

19:58 | 26.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските фондови борси затвориха сесията в сряда с понижения, докато трейдърите търсят сигнали за хода на преговорите между САЩ и Китай по време на предстоящата среща на Г-20, съобщава CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 отчете спад от 0,3%, като автомобилният сектор се радваше на преднина с 0,9%, а този на здравеопзването беше на минус с 1,2%.

Пазарите започнаха деня на червено, след като председателят на Федералния резерв Джером Пауъл смекчи очакванията за предстоящото понижаване на лихвите. След това част от загубите бяха възстановени благодарение на коментара на министъра на финансите на САЩ Стивън Манучин, че Вашингтон и Пекин са изминали 90% от пътя за достигане до търговска сделка. Но на борсите отново последва низходящо движение.

Манучин изрази увереност, че президентът на САЩ Доналд Тръмп и китайският президент Си Дзинпин могат да постигнат напредък в преговорите на предстоящата среща на Г-20 в Осака този уикенд.

Фондовите борси в Европа се готвят да делистнат над 250 швейцарски компании, включително сини чипове като Nestle и UBS, в понеделник 1 юли, ако не се намери решение в политическия спор относно двустранното споразумение между Швейцария и Европейския съюз.

Акциите на британската енергийна компания John Wood Group поскъпнаха с около 6,6%, след като дружеството запази очакванията си за цялата година.

В същото време книжата на германския дистрибутор на химически вещества Brenntag поевтиняха с 3,6%. Това стана след излизането на публикации в германски медии, че въпреки санкциите компанията е изпращала химикали с оръжие в Сирия, използвайки швейцарско дъщерно дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още