IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси затвориха с ръстове с надежда за развръзка в търговския спор

Акциите на европейските автомобилни компании, особено на тези с по-сериозни експозиции към китайския пазар, поскъпнаха с над 2,3%

19:23 | 20.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските борси приключиха търговията в сряда на зелена територия на фона на нарастващите надежди, че двете най-големи икономики в света скоро могат да сключат търговско споразумение и да сложат край на продължителния си спор, съобщава CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 се повиши с около 0,7%, като повечето сектори и големи борси бяха на плюс.

Акциите на европейските автомобилни компании, особено на тези с по-сериозни експозиции към китайския пазар, поскъпнаха с над 2,3%. Официални представители на САЩ и Китай започнаха нов кръг от преговори във вторник, като следващата среща на по-високо ниво се очаква по-късно през седмицата. Президентът Доналд Тръмп заяви във вторник, че може да удължи срока за сключване на сделка за след 1 март, посочвайки, че това не е магическа дата.

Ирландската компания от хранителния сектор Glanbia регистрира повишение в цената на книжата си с 11,8%, след като по-рано през деня обяви, че печалбата й преди данъчно облагане се е повишила с 16% през 2018 г. Прогнозата за 2019 г. е да бъде отчетен ръст с между 5 и 8%.

Акциите на британската Sainsbury се сринаха с около 17%, след като регулаторите във Великобритания заявиха в сряда, е планираното поглъщане за 9,5 млрд. долара от страна на Asda (притежавана от Walmart) трябва или да бъде блокирано или ще бъде изискана продажбата на значителен брой магазини.

Швейцарската UBS отчете спад в цената на над 3% след новината за рекордната глоба от 4,5 млрд. евро във Франция заради данъчни измами.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още