IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси завършиха със смесени резултати в очакване на решението на Фед

Компаниите от банковия сектор представиха добри резултати, докато в Германия DAX приключи на червена територия заради спада в износа

22:04 | 08.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейските борси приключиха днешната сесия със смесени резултати, като вниманието на инвеститорите беше насочено към срещата на Федералния резерв в САЩ, съобщава CNBC.

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 прибави 0,19% към стойността си, завършвайки деня при ниво от 367,08 пункта.

Компаниите от банковия сектор успяха да предоставят положителни резултати. Акциите на Societe Generale поскъпват с 2,1 на сто, а тези на Commerzbank – с 5,4%.

Показателят от Лондонската борда FTSE отчете ръст от 0,33%, или 23,40 пункта, до 7140,68 пункта.

Германският измерител DAX се понижи с 0,45 на сто до 11 527,32 пункта.

Френският индекс CAC отметна 0,13% от стойността си и приключи сесията при ниво от 5131,45 пункта.

Фокусът на пазарите беше насочен към срещата на Фед, след която се очаква да бъде обявено новото решение за паричната политика на САЩ.

Повечето анализатори не прогнозират промяна в тази политика, докато инвеститорите продължават да търсят признаци за евентуалното нови повишаване на лихвените проценти през следващия месец.

европа европа

В същото време стана ясно, че износът в Германия отчита неочакван спад за септември.

„Комбинацията от забавения глобален икономически ръст и временните фактори като новите регулации при емисиите въглероден диоксид в транспортния сектор повлияха негативно на германския износ“, смята анализатор от ING.

Европейската комисия (ЕК) заяви в четвъртък, че икономическият растеж в еврозоната ще се забавя през следващите години. Брутният вътрешен продукт на ЕС се очаква да нарасне с темп от около 2,1% за 2018 г., след като достигна своя 10-годишен връх през 2017 г.

Прогнозата на ЕК е този ръст да се забави до 1,9% през 2019 г. и до 1,7% през 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още