IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси завършват деня на червено, но изпращат успешен месец

Началото на борсовата сесия беше силно, но акциите не успяха да запазят ръстовете

19:20 | 31.08.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските борси приключиха търговията в понеделник с понижения въпреки силното начало на борсовата сесия. Междувременно инвеститорите следиха корпоативните новини и сигналите за паричната политика на САЩ, пише CNBC.

Повечето големи европейски борси се озоваха на червено, но завършиха месеца с 2,8% повишение, сочат данни на Ройтерс. Във Великобритания пазарите не работиха заради празник.

На Wall Street индексите започват сесията без единна посока, а Dow Jones Industrial Average и S&P 500 записват най-доброто си представяне за август от 80-те години.

Азиатските борси също се представиха смесено. Японските акции поведоха ръстовете, докато страната е изправена пред избор на нов премиер, след като дългогодишният такъв – Шиндзо Абе, обяви, че подава оставка по здравословни причини. Новината, че Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет е купила дялове в петте водещи японски компании също подкрепи настроенията.

Инвеститорите все още следят внимателно случващото се с коронавируса. В неделя броят на случаите на Covid-19 надхвърли 25 млн. По данни на Университета "Джонс Хопкинс" САЩ, Бразилия и Индия са страните с най-голям брой заразени.

На корпоративния фронт швейцарският производител на храни и напитки Nestle заяви, че придобива американската Aimmune Therapeutics. Цената на акциите на Nestle завърши днешната търговия с минимално понижение.

Книжата на Telecom Italia се разделиха с първоначалния ръст на стойността си и в крайна сметка приключиха деня с 0,5% надолу. Държавната телекомуникационна компания е близо до сключването на сделка с американския фонд KKR, което може да постави основите на плана за създаване на единна ултрабърза широколентова мрежа.

Акциите на френската Suez поскъпнаха с 18%, след като Veolia предложи да купи дял в компанията – ход, който се смята, че може да доведе до пълно придобиване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Императорът
преди 3 години
Европейските борси - най-жалките борси на света понастоящем !!! С *** като урсула и тимерманс начело на ЕС, друго е може да се очаква.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още