IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Федерика Могерини очаква удължаване на санкциите срещу Русия

Следим с интерес как за санкциите говорят държавите, които не губят от ограниченията, заявиха от Кремъл

12:43 | 19.05.16 г. 19
<p>
	Снимка:<em> Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Санкциите на ЕС срещу Русия ще продължат, очаква Върховният представител по външната политика на ЕС Федерика Могерини. В интервю за Die Welt тя припомня, че ограниченията в отношенията между двете страни ще бъдат премахнати след пълното изпълнение на Минските споразумения.

"Това не е направено", казва тя и допълва, че за общността е много важно намиране на мирно решение за конфликта в Източна Украйна. "Това зависи не само от Русия, но и от сепаратистите, които са свързани с нея, и от правителството в Киев", казва още тя.

През втората половина на 2016 година лидерите на ЕС трябва да направят оценка на Минските споразумения, как се изпълняват те и какъв ще бъде пътят за решаването на конфликта в Украйна, припомня Могерини и признава, че има различни гледни точки по отношение на политиката на санкции, която ЕС води. Някои държави в общността настояват за отмяна на санкциите или за тяхното смекчаване, припомня германското издание.

"Ние дълго време признавахме Русия за стратегически партньор. Сега това не е така, но тя си остава стратегическа страна", посочва още Федерика Могерини.

В Кремъл "с голям интерес" наблюдаваме как темата за санкциите срещу Русия обсъждат страни, които не понясат сериозни загуби от тях, коментира в отговор на интервюто на Могерини говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

Според него Русия не е страна в Минските споразумения и не може да ги реализира. Песков е категоричен, че е налице нежеланието на Киев да изпълни задълженията си по тези споразумения.

ЕС въведе първите икономически санкции срещу Москва през лятото на 2014 година. В отговор Русия наложи ембарго на вноса на храни и селскостопански стоки от общността. В края на 2015 година Съветът на ЕС одобри удължаване на санкциите с още 6 месеца - до 31 юли 2016 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

19
rate up comment 2 rate down comment 0
Илко
преди 7 години
Запада продължава да се държи неадекватно , всеки ден протести от бедност и мизерия , а тия ми говорят за източна Украйна и ОТАН !Русия показа, че е велика сила , а ЕС и ФАЩ , че са велики мишки !Нещо сметките с ниските цени на нефта не излизат , на бензиноколонката ФАЩ и взе да ги тресе яко и там , ама пропагандата тука нещо мълчи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
Остана ли некой да му пука за тия санкции? На *** със сигурност вече им мина... хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 11
redcretin
преди 7 години
Че и бедна. По венецуелския модел - толкова богата че не могат валутата си да овладеят, с купонна система и режим на какво ли не - ама инак първа по залежи на нефт :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 16 rate down comment 10
aldy
преди 7 години
Само безнадежден глуп ак може да помисли, че авглосаксите ще оставят Русията на мира. Изтърваха я по Елциново време да я разсипят. Сега е много късно. Самото съществуване на толкова голяма и толкова богата на ресурси държава вбесява господа бившите колониалисти. *** гювеч нема, както беше по алкашко време, щото руската тояга станала много голяма, че и дебела.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 10
STRAHO
преди 7 години
-Снанкциите срещу Русия ще продължат докато "Дунав" не обърне течението си! - каза "Могерини-Ама ние как можем да наредим на "Дунав" да обърне течението си!??? Освен това той тече на ваша територия!? -казал Песков.===Ако случайно "Дунав вземе та чуе и обърне течението си, то тогава могат Слънцето да изтъкнат като причина! :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 7 rate down comment 11
STRAHO
преди 7 години
Всички тези глупости са за вътрешна употреба в рамките на Запада. Готвят общественото мнение за голямата война която имат намерение така или иначе да започнат! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 7 rate down comment 9
STRAHO
преди 7 години
-Снанкциите срещу Русия ще продължат докато "Дунав" не обърне течението си! - каза "Могерини-Ама ние как можем да наредим на "Дунав" да обърне течението си!??? Освен това той тече на ваша територия!?===Ако случайно "Дунав вземе та чуе и обърне течението си, то тогава могат Слънцето да изтъкнат като причина! :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 11
0pk
преди 7 години
"В Кремъл "с голям интерес" наблюдаваме как темата за санкциите срещу Русия обсъждат страни, които не понясат сериозни загуби от тях" хаха тролинг на държавно ниво :DС едно кратко изречение, човека обобщи фактите, който разбрал-разбрал. Останалите никога няма да разберат :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 9
michaelis12
преди 7 години
ми незнам тоя с michaelis21 кой е ходи и го виж кво ми се обясняваш кат девственица за кочан ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 10
khao
преди 7 години
малиииии копират те ... нима има хора които искат да са като теб ? :):):) хахахаха, недей бе мише, ще ме умориш от смех преди лятото :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още