IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch понижи дългосрочния кредитен рейтинг на Deutsche Bank

Германският кредитор продължава да изпитва трудности да спечели обратно клиентите си и изгубения пазарен дял

15:26 | 29.09.17 г. 1
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Джон Краян се изправя пред все повече съмнения дали ще успее да възстанови растежа на банката, тъй като кредиторът продължава да изпитва трудности да спечели обратно клиентите си и изгубения пазарен дял, коментира Bloomberg.

Освен всичко това късно в четвъртък Fitch Ratings понижи дългосрочния кредитен рейтинг на Deutsche Bank, тъй като според агенцията на кредитора ще му е нужно повече време да възстанови растежа си, отколкото предвижда представеният през март план. Миналата седмица Autonomous Research пък заяви, че банката може да не успее да се възстанови, освен ако няма „чудотворен“ бум на по-рано силния бизнес с търговия с облигации.

„Вече не очакваме приходите да покажат ясни признаци за възстановяване на франчайза тази година и очакваме необходимите допълнителни разходи за преструктуриране да продължат да засягат нетната печалба“, казват анализаторите на Fitch в съобщението си.

Според Fitch слабата волатилност и трайно ниските лихвени проценти, особено в Европа, продължават да натежават върху приходите на банката и ще ѝ отнеме повече време да си възвърне изгубения в края на миналата година пазарен дял. Тогава някои от клиентите спряха бизнеса си с Deutsche Bank заради спекулации за капиталовата сила на банката.

Интегрирането на подразделението за потребителско банкиране Postbank, което Краян реши да запази, след като не успя да намери купувач, ще доведе до още разходи за преструктуриране, заяви Fitch.

Рейтингът на германската банка бе понижен до ВВВ+, третия по слабост инвестиционен рейтинг на Fitch, от А-, като перспективата остава стабилна. В същото време Fitch повиши рейтинга на UBS от А на А+, позовавайки се на оперативните подобрения. Агенцията потвърди и рейтинга на Credit Suisse от А-.

S&P Global повиши рейтинга на Deutsche Bank от ВВВ- до А+ през март, позовавайки се на ретроактивната промяна в германския закон, която защитава старшите кредитори. Кредитът на банката според Moody’s е Ваа2 от май 2016 г. насам.

Битката за самия Краян не е приключила. Той заяви през юли, че банката трябва да се фокусира по-силно върху генерирането на приходи след стремежа ѝ да намали разходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Дядо Коледа
преди 6 години
КТБ фалира 4 месеца след като Мудис й понижиха кредитния рейтинг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още