IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фон дер Лайен: В началото подценихме коронавируса

Всички тези мерки, които звучаха драстично, трябва да бъдат предприети незабавно, признава фон дер Лайен

11:35 | 18.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg</em></p>

Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призна късно в сряда, че Европейският съюз е подценил опасността от коронавируса.

„Мисля, че всички ние, които не сме експерти, първоначално подценихме коронавируса. Но междувременно също стана ясно, че това е вирус, който ще ни държи заети дълго време. Всички тези мерки, които звучаха драстично, драконовски за нашите уши преди две седмици или три седмици - разбрахме, че трябва да бъдат предприети сега. Много е трудно, но мисля, че населението се справя добре“, каза Фон дер Лайен, цитирана от DPA.
Припомняме, че във вторник ЕС взе решение да се блокира: след като Европейският съюз обяви, че на граждани извън ЕС вече няма да се позволи влизане, първите пътници бяха отхвърлени. На най-голямото германско летище във Франкфурт на Майн засегнати бяха пътуващи с полет от Турция - във вторник вечерта. По данни на федералната полиция на Германия на много от пътниците, които нямат европейско гражданство, не е било разрешено да влязат в страната.

Европейският съюз възнамерява да приложи забрана за влизане с незабавно действие в продължение на 30 дни, за да забави разпространението на вируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още