Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Ford ще съкрати 12 хил. работни места в Европа до края на 2020 г.

Още през януари Ford обяви, че ще направи всеобхватно преразглеждане на дейността си, включващо затваряне на заводи

Ford ще съкрати 12 хил. работни места в Европа до края на 2020 г.

Снимка: Getty Images News

 

Автомобилният производител Ford съобщи, че ще съкрати 12 хил. работни места в Европа до края на следващата година, за да се опита да върне бизнеса си на печалба, съобщава Ройтерс. Това е поредният ход в индустрията, който има за цел да намали разходите в условията на застой на пазара и рекордно ниво на инвестиции за създаване на нискоемисионни коли. 

Още по темата

Предизвикателството да се инвестира в електрически, хибридни и автономни превозни средства, докато се налага да се въвеждат промени при автомобилите с вътрешно горене, за да се отговори на новите правила по отношение на замърсяването на въздуха, принуди европейските производители на автомобили да намалят разходите си.

От Ford заявиха, че са преустановили производството си в три завода в Русия, в процес на затваряне са заводите във Франция и Уелс и е намален обема на работа във Валенсия, Испания и Германия.

„До голяма степен сме приключили консултациите със социалните партньори по отношение на дейностите по преструктуриране“, каза Стюарт Роули, президент на  Ford за Европа.

Приблизително 12 хил. работни места ще бъдат от преструктурирането от страна на Ford. Производителят има 51 хил. служители в Европа, а ако се вземат в предвид и тези в съвместни предприятия цифрата набъбва до 65 хил.

Още през януари Ford обяви, че ще направи всеобхватно преразглеждане на дейността си, включващо затваряне на заводи и спиране на производството на превозни средства, които не носят печалба, за да се достигне 6-процентен оперативен марж в Европа.

„Търсенето на автомобили в Европа намалява“, заяви Европейската асоциация на производителите на автомобили в четвъртък, като прогнозира, че европейските регистрации на леки автомобили ще се свият с 1% през 2019 г. до 15 млн. автомобила, преразглеждайки предишната си прогноза за ръст от 1%.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Смущенията в пристанищата осветлиха по-големите проблеми в световната икономика