IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция очаква по-добри предложения за Alstom от GE

Днес Siemens и MHI предложиха съвместна оферта за енергийното звено на компанията на стойност над 14 млрд. евро

22:21 | 17.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Франция очаква по-добри предложения за Alstom от GE

Френското правителство заяви днес, че очаква по-добро предложение от американския конгломерат General Electric и Siemens за енергийното подразделение на френската група Alstom, съобщава БТА като се позова на информация на Ройтерс. Крайният срок за получаване на оферти е 23 юни

Малко преди обяд ръководителите на Siemens и на Mitsubishi Heavy Industries (MHI) бяха приети от президента Франсоа Оланд по тяхна молба, отбелязва Франс прес. Двете компании оцениха днес на 14,2 милиарда евро общата стойност на енергийното звено на Alstom, за което германският концерн и японската компания отправиха оферта.

General Electric предложи за енергийното звено на Alstom 12,4 милиарда евро.

„Ние сме по-конкурентоспособни”, заяви обаче ръководителят на Siemens Джо Кезер на пресконференция в Париж, предавана по интернет. Мислим, че нашето проектопредложение е по-високо от  останалите, посочи още той.

Ръководителят на Mitsubishi Шуничи Миянага отбеляза, че е  направено едно „особено интересно предложение”.
Siemens предлага да купи за 3,9 милиарда евро в брой производството на газови турбини на Alstom, а MHI ще придобие мажоритарен дял в различните дейности на френската компания в енергийната сфера. 

Компанията предвижда да направи три съвместни компании за парни турбини, за "умни мрежи" и за хидравлични турбини и ще изкупи 10 процента от 29-процентния дял на Alstom, който се държи от акционера Bouygues.

Mitsubishi  обеща създаването на 1000 работни места във Франция, а Siemens гарантира запазването на заетостта в сектора на газовите турбини във Франция и в Германия за период от три години, като освен това възнамерява да осигури над 1000 места за стажанти във френското производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:32 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още