IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френската Alstom отчете ръст на приходите за тримесечието

Приходите на компанията са нараснали с 8%, достигайки до 1,6 млрд. евро

09:45 | 20.07.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Alstom SA, френската компания, която продава бизнеса си за енергийно оборудване на General Electric Co. (GE), отчете ръст на продажбите на останалата част от бизнеса си, свързан с влакови и железопътни сигнализации, заради повишенето търсене във Франция и Германия, съобщава Bloomberg.

Приходите са нараснали с 8% до 1,6 млрд. евро (1,7 млрд. долара) за трите месеца до юни, заяви Alstom в понеделник. Средната оценка на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, бе за 1,53 млрд. евро.

Миналата година Alstom се съгласи да продаде отдела си за енергийно оборудване на GE за сумата от 12,4 млрд. евро, заявявайки, че няма как да оцелее на фона на по-слабото търсене от електрическите централи в Европа и по-голямата конкуренция. Компанията планира да използва постъпленията от продажбата, която в момента се проверява от европейския регулаторен орган по сливанията, за да разшири железопътния си отдел, да създаде енергийни предприятия с GE и да изкупи обратно свои дългове и акции.

Първото тримесечие показва добро ниво на транспортни поръчки основно от малки и средно големи договори“, казва Alstom. “Поръчките са насочени за регионални и крайградски влакове във Франция, регионални влакове в Италия и Германия, както и за поддръжка на високоскоростни влакове в Обединеното кралство“.

Днес компанията потвърди средносрочната си прогноза за органичен ръст на продажбите до над 5% за годината, като оперативният марж постепенно се подобрява в диапазона между 5 и 7%. За първото фискално тримесечие органичните приходи са нараснали с 3%.

Поръчките за тримесечието са спаднали с 58% до 1,96 млрд. евро спрямо година по-рано, когато компанията сключи договор за 4 млрд. евро с Южна Африка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още