IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г20: Задава се краят на принципа "твърде големи, за да фалират"

В декларацията си лидерите на организацията набелязват мерки за стабилизиране на глобалната икономика, като темата за Сирия не е застъпена

16:33 | 06.09.13 г. 5
<p>
	Индонезийският президент раздели Обама и Путин на &quot;семейната&quot; снимка на Г20. Източник:<em> Официален сайт на руското председателство на Г20</em></p>

Индонезийският президент раздели Обама и Путин на "семейната" снимка на Г20. Източник: Официален сайт на руското председателство на Г20

Приветстваме изграждането на по-стабилна финансова система и напредъка на въвеждането на стандартите Базел III, записаха лидерите на 20-те най-развити държави в света в своята декларация след края на двудневното заседание.
В текста се казва още и че се вижда подобряването на ситуацията във финансовата сфера от срещата в Лос Кабос през миналата година, както и че се задава краят на правилото „твърде големи, за да фалират”.

Като цяло целият документ е доминиран от мерките за възстановяване на глобалната икономика, сред които ръст на заетостта и финансовата стабилност и регулации. Темата за Сирия не е застъпена в официалната декларация.

Безработицата и липсата на нови работни места в много страни, остават едно от основините предизвикателства за глобалната икономика и приоритет за Г20”, се казва в декларацията, приета по време на заседанието на организацията в Санкт Петербург. Те отчетоха и сериозните проблеми, пред които са изправени младите хора на пазара за труда.

Затова и създаването на работни места са в основата на политиката на страните от Г20, като целта е устойчив и балансиран икономически растеж, намаляване на бедността и увеличаване на социалната кохезия. Сред мерките за постигане на откриването на нови работни места е подобряването на бизнес средата, както и структурни реформи на трудовите пазари и инвестиране в трудовите умения на работниците.

Що се отнася до младите хора препоръките са за окуражаване на компаниите да наемат млади специалисти, програми за развитие на уменията и стажове, както и подпомагане на млади предприемачи и започване на самостоятелен бизнес.

Една от важните предпоставки за развитието на глобалната икономика обаче са инвестициите. От Г20 заявяват, че ще изискат от финансовите министри на страните в организацията, да изготвят мерки, които да помогнат за подпомогнат за развитието на вътрешните капиталови пазари и за насърчаването на дългортрайни инвестиции, включително и в инфраструктура. Трябва да бъде подобрен и достъпът на малките и средни предприятия до финансиране.

Последна актуализация: 07:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
edimi
преди 10 години
Как Ford използва социалните мрежи Как производителите на стационарни телефони се опитват да запазят клиентите си? iPhone в цвят шампанско? -------------------------------------------------И ако такива "новости", ще движат "икономиката" майка ни жална....Не, че не могат да се цитират и още заглавия от мрежата и от Инвестор-а...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
edimi
преди 10 години
....."В декларацията си лидерите на организацията набелязват мерки за стабилизиране на глобалната икономика, .."....----------------------------------------------Жестоката истина е, че свръхпроизводството на некачествени ***/от храни та до всякакви потребителски стоки и автомобили/, няма на кого да се продадат. Планетата застарява, все още се "котат" нискообразовани и ниско интелигентни индивиди, които не могат да си позволят потребление. Света е задоволен! Печалбите са само от спекула, далавери, наркотици и прочие. Нужна у нова посока! Но на банкстерите и кръговете около тях не им изнася.Сложили са тапата и всичко бавно, но сигурно вехне. Работещите бедни сами ще пожелаят своя диктатор!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Това си беше престъпление от самото начало! Зомбитата на банковата система тепърва ще покажат колко са страшни и колко отрова крият в себе си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
То твърде големи ще има пак, но няма да са пазарни! - след като приключи изваждането и хомогенизирането им от пазара...Например: Къде изведе ФЕД хомогенната маса от имоти в САЩ та изчезнаха изкупени от пазара? Та сега, да ми пригласят олигофренски манипулативно, че имотите в САЩ поскъпвали, защото предлагането намаляло силно!...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още