Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

"Газпром" планира рекордни количества газ в хранилищата за новия сезон

Компанията ще нагнети към 72,6 млрд. куб. метра и очаква дневният добив да се повиши до рекордните 847,9 млн. куб. метра

"Газпром" планира рекордни количества газ в хранилищата за новия сезон

Снимка: Andrey Rudakov, Bloomberg

"Газпром" ще започне и новия сезон с рекордни количества природен газ в хранилищата си, сочи съобщение на руския гигант. Плановете са да бъдат нагнетени поне 72,6 млрд. куб. метра природен газ. Ще бъде увеличен и потенциалът за добив до максималните 847,9 млн. куб. метра на ден.

През 2020/2021 година "Газпром" нагнети 72,3 млрд. куб. метра газ в хранилищата, а максималният добив беше на ниво около 843,3 млн. куб. метра. През отоплителния сезон от хранилищата бяха добити 60,6 млрд. куб. метра.

Всички тези показатели са рекордни в историята на компанията, посочват от държавната структура.

Още по темата

През миналия сезон температурите бяха по-ниски от обичайното, но "Газпром" е успял да обезпечи всички свои доставки както на вътрешния, така и на външния пазар. Така в периода от декември до март доставките за вътрешния пазар се повишават с 8,9%, а за външния - с 14,8%.

"Газпром" планира и развитие на вътрешната газова инфраструктура. През 2020 година са изготвени програми за газификация за периода 2021 - 2025 година с 67 руски региона. Ще бъдат отпуснати 3 пъти повече средства по това направление спрямо предходния петгодишен период (2016-2020 година).

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Европейските борси се оцветиха в червено и в последния ден от работната седмица