IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Газпром“: „Сверен поток 2“ вече е построен на 81 процента

В момента на дъното на Балтийско море са положени 1989 километра от газопровода, информират от руската енергийна компания

16:32 | 17.09.19 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

„Газпром“ е построил 1989 километра от газопровода "Северен поток -2" по дъното на Балтийско море и изграждането му е завършено на 81%, съобщи руският газов холдинг, цитиран от ТАСС. 

"Продължава строителството на газопровода "Северен поток -2". В момента на дъното на Балтийско море са положени 1989 километра от газопровода - около 81% от общата му дължина", се посочва в прессъобщението на „Газпром“.

Проектът "Северен поток-2" предполага строителството на две отсечки от газопровода с обща мощност от 55 милиарда кубически метра годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.

Стойността на строителството се оценява на 9,5 млрд. евро, а пускането на газопровода се очаква до края на 2019 година.

Европейски партньори на Газпром са френската Engie, австрийската OMV, англо-холандската Shell, германските Uniper и Wintershall. Те финансират 50% от проекта.

По предварителни данни „Газпром“ е добил за периода от 1 януари до 15 септември 2019 година 348,1 милиарда кубически метра газ, което е с 1,1 процента повече от същия период на миналата година.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

12
rate up comment 7 rate down comment 3
data
преди 4 години
Да ти кажа шведите не сред любинците на Путин .Водели са 12 войни помеждуси а именно след една такава Русия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 15
Императорът
преди 4 години
То неслучайно Газпром строи огромен терминал за LNG западно от Петербург.Датов - всичко е възможно. Но тогава маршрутът ще мине от другаде - защо не през шведските териториални води.Красов - нямам време да ги гледам клипчетата. Руснаците ного си падат по такива мистификации - имат огромен канал в Тубата (например) само за мистификации, свързани с Междузвездни войни. Последното, което гледах твърдеше, че смешното същество Джар-джар всъщност е баш главния сит, а сам Палпатин е някаква дребна пионка, подставено лице. Мен са ми забавни хора като тебе, дето вярват на всичко в Тубата.Стоенчо - най-лошото в твоето невежество е, че ти упорстваш в него. Знам, че ти плащат, за да поддържаш определени опорни точки с цената дори не само на лъжи, но и на личното ти опозоряване, но все пак е малко дразнещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 10
Стоян Петров
преди 4 години
Императорче, това да не е марксискъм-ленинизъм че да ми го разясняваш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 9
многодобре
преди 4 години
...уж в бъдеще Европа ще се нуждае от повече газчица пък тука редят приказки некакви сорособлизачи, че видиш ли проекта няма да го бъде. ...ако няма да има газчица по тръба ще има такава превозвана с кораби и то пак от Русия , защото отново ще е по- евтина от американската!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 10
data
преди 4 години
Да бе може да клекне , може и да не клекне ама в това време лихвите вървят , гаранционните срокове на оборудването изтичат и т.н - и така 2 пъти вече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 10
крас
преди 4 години
Едва ли оставащите 450 километра ще бъдат завършени през тези няколко месеца до края на годината.Така , че газ през УКРАЙНА пак ще тече , дали със или без договор , НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. ВЪПРОСИТЕ СВЪРЗАНИ С ПОЛИТИКАТА НА ГАЗПРОМ НЕ СЕ РЕШАВАТ В РУСИЯ , А ТАМ ОТКЪДЕТО СА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КОМПАНИЯТА. КОИ СА ТЕ ??ИЗГЛЕДАЙТЕ КЛИПЧЕТО : Кому на самом деле принадлежит Газпром и Роснефть | Pravda GlazaRezhetНЕ ВСИЧКО Е ТАКА КАКТО ИЗГЛЕЖДА НА НЯКОИ НАШИ "ДРУГАРИ"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 19 rate down comment 15
Императорът
преди 4 години
Ти явно не си в час и отказваш да влезеш. Газпром е частна компания с държавно участие. Русия не е като България, да си подарява ресурсите. Не знам за кой "хегемон" говориш, но никой не може да налага санкции на страната Х, защото иска да купува природен газ от доставчикът Y. Това, че ти се опитваш да се подиграваш от безсилна злоба, макар че си някакъв игнорант, не означава, че е смешно това, че Европа ще остане без природен газ - и то заради една държава, която уважава п.д.расткото знаме повече от националното си знаме.Накрая Дания ще клекне - защото п.д.растките номера са до време. Когато я притиснат от една страна Газпром (стига просто да я заплашат със съд - защото става въпрос за елементарен казус със сервитут), от друга страна Германия (която разбира, че няма избор освен руския газ), а от трета - партньорите на Газпром - ще клекнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 7
khao
преди 4 години
прав си, но изпускаш важна подробност! Той не може да ги е..беее толкова, колкото те могат да носят ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 18
data
преди 4 години
На Путин да се направи на мъж 2009 му изяде главата . От там насетне - само надоле е цената - вече 10 г . Айде поклониците на Вова да сметнат с колко го е набил на рашкит тоз вели мъж
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 21
Стоян Петров
преди 4 години
Не ве, включих калкулатора. Щом са построени 81%, за експлоатация са готови 40.5%, защото знаеш пакетите са много лоши. Но това 40.5 е ирационално число, защото не е известно кога Дания ще даде разрешения за строителството в нейни икономически води. И след като го даде, не се знае Хегемона дали няма да наложи санкции.На Вашия кумир(Владимир Шаломов Путин) и кучетата вече му се подиграват. Даже Баце изпрати турския му поток в съда и в същото време иска да ни пусне туркменска газ през руските тръби.PS Наистина ли Шаломов е толкова кууух и не може да регистрира една или две фирми с директор и секретарка, които да са износители и да не прави тези циркове? Ако беше допуснал чуждестранни фирми да участват в търгове за концесии за суровините, щеше да прибира поне три пъти повече пари за страната си. Но понеже е наясно, че гладен муужик лесно се управлява, така ще е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още