Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Германия настоява за контрасанкции срещу САЩ

Мерките на Вашингтон срещу Русия поставят под заплаха енергийната сигурност на Германия

Германия настоява за контрасанкции срещу САЩ

Бригите Циприс. Снимка: Архив Ройтерс

Германия настоява за контрасанкции на Европейската комисия относно новите търговски ограничения, които налага САЩ срещу Русия, пише Ройтерс.

Агенцията цитира икономическия министър на страната Бригите Циприс, според която новият пакет със санкции на САЩ е в нарушение на международния закон и може да навреди на европейските компании.

„Разбира се, не искаме търговска война, но е важно ЕК сега да обсъди контрасанкции“, категорична е тя.

Още по темата

Германското правителство и представители на бизнеса в страната вече предупредиха, че санкциите на САЩ, които този път включват и енергийния сектор, ограничават възможностите на германските компании да работят по съвместни проекти с Русия, свързани с газопроводите – нови и вече съществуващи.

Така обаче се поставя под въпрос енергийната сигурност на Германия, коментират в страната.

Мерките, одобрени от законодателите в САЩ преди броени дни, ядосаха и Брюксел. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер посочи, че общността е готова на „незабавна реакция“, ако са застрашени европейските интереси.

„Америка на първо място не означа, че интересите на ЕС ще бъдат сложени на последно място“, коментира Юнкер. 

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (77)

   1| 2| 3| 4| 5| 6| 7| 8    
7
 
2
 
77
юрист до: realistyt
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Т.е. правото на Украйна да решава сама дали да стане член на ЕС / НАТО, й е гарантирано именно защото Украйна е субект на международното право. Украйна не е протектор, а суверенна държава, което означава, че колкото и на русия да й се иска Украйна да не стане член на ЕС / НАТО, то тя няма право да се намесва във вътрешната и външната й политика и няма право да изисква Украйна да изпълнява желанията на русия- казано лаически. Това важи не само за Украйна, естествено, а за всяка държава спрямо друга държава- включително и за България и русия или за Черна гора и русия....
4
 
0
 
76
юрист до: realistyt
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Би следвало да се запознаете първо с термините “държавен суверенитет“ и “ унитарна държава“ и след това да помислите над твърдението си. Помислете над това: Конституция Украины Статья 2. Суверенитет Украины распространяется на всю ее территорию. Украина является унитарным государством. Территория Украины в пределах существующей границы целостна и неприкосновенна. ,Статья 134. Автономная Республика Крым является неотъемлемой частью Украины и в пределах полномочий, определенных Конституцией Украины, решает вопросы, отнесенные к ее ведению. и Статья 73. Исключительно всеукраинским референдумом решаются вопросы об изменении территории Украины. http://meget.kiev.ua/zakon/konstitutsia-ukraini/razdel-3/ и http://www.bg-pravo.com/2009/12/20_12.html Терминът “държавен суверенитет” е широко използван в международното право. В международното право суверенитет се признава на всяка държава.От гледна точка на международно-правната доктрина държавният суверенитет се изразява в независимостта на всяка една държава от другите държави. Посочената независимост се изразява в призната свобода на действие на държавата в международните отношения.Държава, която наруши чужд суверенитет, се обявява за агресор и спрямо нея ООН има право да предприеме възпиращи мерки – употреба на сила срещу нарушаването на нечий чужд суверенитет.
Държавният суверенитет се проявява и в признатата възможност на всяка държава да определя самостоятелно своята вътрешна и външна политика.
1
 
4
 
75
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Не не е нарушен, вярно! "Майданците" постоянно говореха и търсеха начини за запазване на дружбата, сътрудничеството и партньорството на Украйна с Русия!
4
 
1
 
74
юрист до: realistyt
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
“...Относно цитирания договор - прочети пак цялото наименование на договора и ми отговори дали договора не беше нарушен едновременно с успеха на "Майдана"?...“ Естествено, че от украинска страна този договор не е нарушен! Прочетете малко повече за държавен и национален суверенитет, за унитарна и федеративна държава, помислете и чак тогава можем пак да комуникираме.
2
 
4
 
73
realistyt до: юрист
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Много просто- защото до 2014г. нямаше реална заплаха за населението на Крим острана на властимащите в Украйна, техни активисти и подчинаната им украинска армия! Относно цитирания договор - прочети пак цялото наименование на договора и ми отговори дали договора не беше нарушен едновременно с успеха на "Майдана"?

Още от Европа
Дефицитът в търговията между ЕС и Африка се превърна в излишък