IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия не планира да отпусне повече средства за бежанците

Süddeutsche Zeitung разпространи информация, че правителството ще даде над 15 млрд. евро за интеграция на бежанците в страната

22:31 | 09.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германското финансово министерство опроверга информацията, разпространена от всекидневника Süddeutsche Zeitung, че федералното правителство планира да предложи на провинциите и общините над 15 милиарда евро за финансиране на интеграцията на бежанците, предаде ДПА.

"Съобщението в Süddeutsche Zeitung, че федералното правителство предвижда да облекчи финансовото бреме на провинциите и общините във връзка с разходите за бежанците с допълнителни 15 милиарда евро, не е вярно", каза говорителка на министерството.

По думите й правителството предлага общо 6,85 милиарда евро за 2019 г. като част от подготвян законопроект, който се очаква да бъде одобрен утре.

Освен това поради ранното връщане на средства, използвани за развитието на провинциите от бившата Източна Германия след германското обединение, ще бъде реорганизирано разпределението на данъка върху продажбите между правителството и провинциите.

Заради връщането на средствата провинциите няма да продължат да плащат на правителството част от постъпленията от данъка върху продажбите и следователно ще бъдат облекчени с 2,2 милиарда евро годишно от 2020 г. нататък.
"Това обаче няма общо със справянето със свързаните с бежанците разходи за интеграция", каза говорителката.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още