IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски министър иска спиране на еврофондовете за Унгария 

Трябва да засилим натиска върху страните, които смятат, че могат да заобикалят закона, заяви Хайко Маас

13:47 | 09.09.17 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Европейският съюз трябва да спре еврофондовете за Унгария, ако нейното националистическо-консервативно правителство продължи да отказва участие в квотната система за споделяне на бежанското бреме, каза германският правосъден министър Хайко Маас пред ДПА. 

"Трябва да засилим натиска върху страните, които смятат, че могат да заобикалят закона. Когато законът се нарушава, следва да има санкция", посочи той. 

Съдът на Европейския съюз отхвърли в сряда иска на Унгария срещу задължителните квоти за разселване на бежанци от

Гърция и Италия в страните от ЕС. Унгарският премиер Виктор Орбан обаче каза, че неговото правителство няма да промени рестриктивната си миграционна политика. 

Маас посочи, че нарушаването на решението на Европейския съд трябва да има финансови последици. "Всеки, който застава срещу европейското единство по бежанския въпрос, не може да разчита на европейска солидарност по финансовите въпроси", подчерта министърът, който е политик от левоцентристката Германска социалдемократическа партия в коалиционното правителство на Ангела Меркел.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
И кое мнозинство каза " Заповядайте скъпи бежанци !" , май само немското ... я се скрий бе , баси гнусната *** си !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
MZ/X
преди 6 години
Толкова ли е сложно да схванеш, че Унгария не е суверенна държава, а е част от ЕС и е приела да спазва правилата на ЕС взети с мнозинство! По същия начин и Бургас не може да скача срещу решение на парламента в София и да казва, че няма да изпълява някой закон или нарадба само защото те са взети в София!На който не му харесва ЕС, има си процедура за излизане и прав му път, но до като си час от ЕС не може малцинството да диктува на мнозинството и да не спазва законите на общността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
Тава е
преди 6 години
Властващите *** не се спират пред нищо, само да реализират собствените си амбиции за господство. Мечтата на Хитлер за чиста арийска раса се разпадна и сега 70% от германците са с турско, арабско, българско и *** потекло, защото хомосексуализмът е противо-природен. Играта на думи : бежанци и имигранти, служи само за заблуда на общественото мнение. Редно е цената на политическите и военни имигранти да бъде платена от тези, които бръкнаха в гнездото на осите-САЩ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
Орбан не е канил никого , който е канил - да посреща ! Ами ако утре например кажат да приемем шариата , щот инак ше ни спрат еврофондовете кво праим ?Клоуни !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още