IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските синдикати настояват PSA да запази работните места в Opel

Германският министър на икономиката Бригите Циприс посочи, че френският автомобилопроизводител е поел редица ангажименти

16:04 | 06.03.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германските профсъюзи ще приемат Opel да бъде продаден на PSA Group, само ако френският автомобилен холдинг запази без промяна плановете за работните места и заплатите на работещите в европейския филиал на General Motors Co, предаде ДПА.

Синдикатът IG Metall се присъедини към профсъюзните представители на Опел, посочвайки, че съгласието им за придобиването ще зависи от бъдещите планове, които PSA разработва за германския автомобилопроизводител.
„Служителите на Опел в отделните заводи очакват дългосрочна сигурност за работните си места“, отбелязва представителят на IG Metall Йорг Кьолингер. „Съществуващите споразумения за заплащането гарантират производствените обекти и работните места в този важен период на преход“, допълни Кьолингер. 

Германският министър на икономиката Бригите Циприс посочи, че френският автомобилопроизводител е поел редица ангажименти за бъдещето на европейското подразделение на General Motors, обединяващо Opel и британската марка Vauxhall.

В съобщение Циприс посочва, че PSA обещава да запази досегашните договори, отнасящи се до заводи, служители и инвестиции, както и да продължи марката Opel/Vauxhall като независима с независим мениджмънт.

В документа, който е подписан и от ръководителите на провинциите Хесен, Райнланд-Пфалц и Тюрингия, се отбелязва, че е важно прозрачността да бъде на водещо място при предстоящите преговори по придобиването.

Финансовият директор на PSA Жан Батист дьо Шатийон обяви днес, че се очаква губещото германско подразделение на General Motors да се върне към печалба до 2020 г., след като стане част от френския автомобилопроизводител.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 3
power grid
преди 7 години
E как така на загуба толкова години и не са фалирали???Нали ни учеха да закриваме ай са закривай и без тва никой вече не ще немските каруци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още