IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Годишната печалба на Alstom e спаднала с 28%

За това са допринесли разходите за преструктуриране, отписванията на активи и трудните икономически условия

21:56 | 07.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Годишната печалба на Alstom e спаднала с 28%

Френската инженерна група Alstom, която е замесена в битка за придобиване на енергийния й бизнес между General Electric и Siemens, отчете 28% спад на печалбата за фискалната си година, съобщава ВВС.

За годината до края на март нетната печалба на компанията е спаднала до 556 млн. евро заради разходите за преструктуриране, отписванията на активи и трудните икономически условия.

В момента Alstom обмисля оферта от американската GE на стойност 16,9 млрд. долара, но германската Siemens също е заинтересована от енергийния бизнес на французите, като ще отправи оферта, ако получи достъп до счетоводството на компанията. 

Отчетите ни са отворени за Siemens - те са на ход, каза главният изпълнителен директор на Alstom Патрик Крон. Компанията му ще реши до края на май коя оферта да приеме.

Енергийният бизнес на Alstom съставлява 70% от общите й приходи. Ако той бъде продаден, комапанията ще се фокусира върху транспортния си бизнес, който произвежда високоскоростните влакове TGV, както и сигнално оборудване.

Френското правителство се противопоставя на офертата на GE, като вместо нея предлага сделка, при която се обединява железопътният бизнес на двете компании.

Според Крон обаче бизнесът с товарни локомотиви на GE e нишова дейност и е малко вероятно да има синергия с транспортната дейност на Alstom. “Имам много по-голям интерес към сигналната дейност, отколкото към диверсификация към бизнес, в който не сме представени“, изтъква той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още