IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs ще увеличи присъствието си в Европейския съюз

Инвестиционната банка твърди, че ще осъществи тези мерки преди края на преговорите за Brexit

17:41 | 21.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвестиционната банка Goldman Sachs ще премахне работни позиции от Лондон и ще увеличи присъствието си в Европейския съюз „със стотици работни места“, съобщи BBC, позовавайки се на Ричард Гноди, който е главен изпълнителен директор на европейското звено на банката. По думите му процесът ще започне преди Великобритания да напусне ЕС.

Гноди сигнализира, че банката ще увеличи присъствието си в други европейски градове през следващите 18 месеца. И други банки в Лондон също заявиха, че може да съкращават позиции след Brexit.

В понеделник премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви, че на 29 март ще активира член 50 от Лисабонския договор. Ако всичко се случи по план през двете години на преговори, през март 2019 г. Обединеното кралство вече няма да е член на ЕС. 

В коментара си пред американската телевизия CNBC Гноди подчерта, чe Goldman Sachs няма да чакат до края на преговорите за Brexit, преди да осъществят плановете си. Той каза още, че банката ще наема хора в Европа и ще има „известно движение“ от Великобритания. „Става въпрос за стотици хора, не за повече“, допълни той.

Банката, която в момента е в процес на изграждане на нов офис в Лондон, не е уточнила дали мерките ще доведат до нетно понижение на служители й във Великобритания.

През февруари Goldman потвърди, че затваря офиса на своя хедж фонд в Лондон и премества служители в САЩ, но отрече това да има нещо общо с Brexit.

По-рано тази година британската банка HSBC и швейцарската UBS потвърдиха, че част от персонала определено ще трябва да се премести, щом Великобритания напусне ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още