IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: За и против Brexit

Все повече хора в Кралството започват да подкрепят оставане в рамките на Европейския съюз, показват анкети на Statista

18:06 | 19.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Драматичните събития в парламента от днешния ден оставиха Борис Джонсън отново в безизходица, след като в началото на септември британският премиер изгуби и мнозинство сред депутатите. Днес представителите на парламента гласуваха при 322 гласа „за“ и 306 „против“ за подкрепа на законовата поправка на бившия консерватор Оливър Летуин, която принуждава Джонсън да търси ново отлагане на Brexit до 31 януари 2020 г. от Брюксел.

Последните анкети за това как Обединеното кралство ще гласува на евентуален нов референдум за излизане или оставане в Европейския съюз сочат, че 49% от хората биха гласували Великобритания да остане в рамките на блока, в сравнение с 44 на сто, които биха гласували за напускане.

В реалния референдум, който се проведе на 23 юни 2016 г., привържениците на Brexit спечелиха с 51,9% от гласовете срещу 48,1 на сто подкрепили оставането.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още