IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцкият премиер не отхвърля възможността за трети спасителен пакет

Дори всички съгласувани мерки да бъдат реализирани напълно, Гърция може да не получи достъп до финансовите пазари през 2015 г., опасява се Лукас Пападимос

12:03 | 30.03.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Гръцкият премиер не отхвърля възможността за трети спасителен пакет

Гръцкият премиер Лукас Пападимос е заявил в интервю за италианския вестник Il Sole 24 Ore, че страната полага всички усилия, за да избегне необходимостта от трети спасителен пакет, но посочи, че не може да отхвърли тази възможност, съобщи Ройтерс.

„Някои форми на финансова помощ може да се окажат неизбежни, но ние трябва да работим сериозно, за да избегнем подобно събитие“, е казал Пападимос.

Според него Гърция може да не успее да получи достъп до финансовите пазари, дори всички съгласувани мерки да бъдат реализирани напълно. „Трудно е да се прогнозират пазарните условия и очаквания през 2015 г.“, обоснова се той.

Гръцкият премиер смята също, че напускането на еврозоната ще има разрушителни последици за страната. „Връщането към драхмата ще предизвика висока инфлация, нестабилност на обмена и спад на реалната стойност на банковите депозити“, убеден е той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
dean.jordanov
преди 12 години
Ами, като опоскат милярдите, които им наляха сега, трябва да се доналеят още. Няма да гладуват бедните гърци, я!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още