IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцко-американска компания иска двете най-големи корабостроителници в Гърция

Те се намират в Елефсина и Скараманга в близост до столицата Атина

17:44 | 08.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Официално предложение за закупуването на двете най-големи корабостроителници на Гърция - в Елефсина и в Скараманга, и двете в близост до столицата Атина, е направила гръцко-американската компанията ONEX Shipyards, съобщава гръцкият вестник Kathimerini.

Предложението на компанията е направил тази сутрин ръководителят на ONEX Панос Ксенокостас на Солунския панаир в присъствието на гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и на американския министър на търговията Уилбър Рос.

Компанията прави предложението за придобиването на корабостроителниците в Елефсина и Скараманга, след като наскоро стана ясно, че под неин контрол ще премине и корабостроителницата Неорио на остров Сирос по силата на план за финансовото й оздравяване, в рамките на който ONEX инвестира 110,9 милиона евро.

През последните месеци зачестяват информациите за голяма програма за строителство на фрегати и намесата на компания с американски капитали придава "натовското ДНК", необходимо за подобен проект, коментира Kathimerini.
Американският посланик в Гърция Джефри Пайът приветства новината, като написа в Twitter: "Чудесно е, че виждаме съобщение за една американска инвестиция".

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още