IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцкото правителство готви законопроект за ускоряване на приватизацията

Липсва обаче яснота по сроковете за внасянето на законопроекта в парламента, както и за целта за тазгодишните приходи от приватизация

20:38 | 06.08.12 г. 1
Гръцкото правителство готви законопроект за ускоряване на приватизацията

Гръцкото правителство готви законопроект за улесняване и ускоряване на приватизацията, заяви финансовият министър Янис Стурнарас след среща на коалиционните партньори Андонис Самарас, Евангелос Венизелос и Фотис Кувелис днес в Атина, съобщава гръцкото издание News In.

Законопроектът ще включва 77 предложения, но все още няма ясни срокове за внасянето му в парламента.

По думите на Стурнарас не е поставяна цел по отношение на тазгодишните приходи от приватизация.

След срещата лидера на социалистите Евангелос Венизелос заяви, че партията му ПАСОК насърчава усилията на фонда за оползотворяване на държавното имущество и отбеляза, че Гърция трябва да изпрати окуражителни послания към партньорите си.

Телевизия "Антена" съобщава, че пакетът с исканите от международните кредитори мерки на стойност 11,5 милиарда евро е бил обсъждан на днешната среща. Утре Самарас, Венизелос и Кувелис отново ще имат разговори, посочва "Антена".

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
сидито
преди 11 години
Ще си позволя да кажа,че Гърция стартира със заемите от 1824 година.Като за периода 1824-1897 година е направила първите си 10 външни заема от 770 милиона френски франка.Следвани от 2 заема направени от Англия 1824-1825 год. 2.8 милиона лири стерлинги и това е само капка в морето.Като само за периода от 1994 до 2010 год. е исплатила сумата от 571 милиарда евро по погасяване на кредите си.От тук нататък вече човек може да си направи някакво заключение на тема Гърция и нейните заеми, които нямат начало и край.Сегашно отпусканите пакети под формата на спасителни заеми почти не влизат в страната,а остават в самата банка за погасяване на дълга.Най-доброто определено което може да направи това е както преватизацията така и продажбата необитаеми острови към които е има интерес.Заставяне на църквата, която е най-големият земевладец в страна започне и си плаща данъците за недвижимо имущество и деклариране на придобитите доходи под формата на отдаване на сгради.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още