IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция планира да създаде банка за развитие в подкрепа на малкия бизнес

До септември проектът на закон за създването на новата държавна институция ще бъде внесен в парламента

09:26 | 12.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гърция планира да създаде държавна банка за развитие, която да подкрепи малкия и средния бизнес в страната, пише Ройтерс.

Идеята е институцията да бъде оперативна към средата на 2018 г. и да помогне на бизнеса в страната да преодолее дългите години на икономическа криза.

Малките и средните компании са повече от 85% от фирмите в страната. Те би трябвало да бъдат двигателя на гръцката икономика, но често не могат да получат финансиране от частния банков сектор, на който му тежат големи количества лоши кредити, посочва още Ройтерс.

В тази задача правителството ще опита да привлече и партньорски банки, които да подпомогнат бизнеса, допълва източник на Ройтерс.

Очакванията са, че конкретните планове за създаване на банката за развитие ще бъдат разкрити по-късно през този месец, а проектът на закон за създаването й ще бъде внесен в парламента през септември.

Правителството на СИРИЗА предприема мерки, за да изчисти образа си пред избирателите. Премиерът Алексис Ципрас ще представи на серия от регионални конференции позитивните аспекти от постигнатите споразумения с кредиторите за реалната икономика на страната, пише "Катимерини".

Първият форум започва в северния град Кожани, допълва още изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още