IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция ще поддържа ниски цените на тока благодарение на зелената енергия

Потреблението на електроенергия в Гърция ще расте през следващите години, прогнозира ресорният министър

15:22 | 16.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гърция очаква увеличение на приходите от 300 млн. евро благодарение на възобновяемите енергийни източници. Това ще даде възможност на енергийната PPC да работи по ценовата си политика и ще сложи край на дискусията около повишаването на цените на електроенергията в страната.

Това коментира енергийният министър на южната ни съседка Йоргос Статакис пред Ana Mpa.

Той допълни, че плановете за развитие на енергийния сектор на страната ще бъдат готови до септември и в тях ще бъде описано как Атина ще постигне своите зелени цели.  В него ще бъдат включен и проектът за газопровод East Med, който трябва да пренася природен газ от находищата край Кипър и Израел до Европа.

Очакванията на Статакис са през следващите години потреблението на електроенергия в Гърция да расте на базата на прогнозите за "електрифициране" на транспорта, както и заради увеличените нужди за охлаждане и отопляване на домовете. Това е причината правителството да започне програма за повишаването на енергийната ефективност.

Държавната енергийна компания PPC ще предлага конкурентни продукти на своите потребители като част от плановете си за развитие, разказва още гръцкият енергиен министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още