IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хр. Христев: Макрон разполага с всичко, за да реализира ангажиментите към избирателите

Избирателната система във Франция позволява значително изкривяване на политическото представителство, посочва експертът

21:05 | 19.06.17 г.
<p>
	<em>Еманюел Макрон. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Еманюел Макрон. Снимка: Архив Ройтерс

Френският президент Еманюел Макрон разполага с всички необходими предпоставки, за да реализира ангажиментите си към френските избиратели. Това заяви Христо Христев, преподавател по право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Избирателната система във Франция позволява значително изкривяване на политическото представителство и маргинализиране на недоминиращите политически тенденции“, посочи Христев. "Самият Макрон отдавна отстоява идеята за реформа на френската избирателна система и внасянето на елемент от националното разпределение", отбеляза той.

По думите му едва ли ще видим цялостна промяна на системата, тъй като тя се явява гаранция за туширане на радикалните позиции и рисковете към отскачане на махалото прекомерно в лято или дясно. „Модифициращ елемент на национално представителство обаче може да бъде въведен", допълни Христев.

Целия разговор вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria, в който Христев коментира и потенциалното развитие на преговорите за Brexit.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още