IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Христо Анастасов: Brexit се превърна в театър на абсурда

ЕС преодоля шока и обидата си и положи усилия в преговорите, смята политологът

18:08 | 17.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Великобритания разполага с правителство, което очевидно иска невъзможното, и парламент, който не знае какво иска, но не иска невъзможното на правителството. Целият този процес е в ущърб на Великобритания и насажда разделение в самото общество. Това заяви политологът Христо Анастасов в предаването "Клуб Investor" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

„Знаем, че основният препъникамък в момента е Северна Ирландия. ЕС проявява мъдрост по отношение на Великобритания. ЕС преодоля шока и обидата си и положи усилия в преговорите. Гласът на разума изглежда все по-невероятен. Топката е в полето на Великобритания", каза гостът.

Донякъде мога да се съглася с твърдението, че Тереза Мей постави интересите на партията над тези на страната си, поясни Анастасов.

Той смята, че Макрон няма силата, но има потенциала да бъде истински европейски лидер, „По отношение равновесието на силите в момента Макрон не изглежда като лидер. Той трябва сам да се изгради като такъв. Част от посланието на Макрон е безспорна. Ясно е, че минималната европейска работна заплата е предложение с вътрешнополитически характер. Това например е отхвърлено от лидера на Християндемократическия съюз в Германия Анегрет Крамп-Каренбауер. Посланието за общата сигурност в рамките на НАТО обаче е адресирано", допълни той.

Целия разговор вижте във видео материала. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още