IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street започват сесията без особено раздвижване*

Акциите на Facebook и Netflix поскъпват със съответно 0,7% и 1%, но тези на Amazon и Alphabet поевтиняват

18:05 | 18.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Водещите американски индекси започват последната сесия от седмицата без особени изменения на фона на продължаващо поевтиняване при някои технологични акции. Въпреки това пазарът е напът да отбележи първи седмичен ръст за месеца, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се свива с 0,09%. От своя страна, широкият измерител S&P 500 отписва 0,04%. На положителна територия е технологичният бенчмарк Nasdaq Composite, който прибавя 0,2%.

Акциите на Facebook и Netflix поскъпват със съответно 0,7% и 1%. Въпреки това тези на Amazon и Alphabet поевтиняват. Книжата на Oracle също са надолу с близо 0,8%, след като американското правителство обяви, че ще блокира свалянията на TikTok и WeChat от неделя. Oracle се опитва да финализира сделка за партньорство с компанията майка на социалната мрежа за кратки видеа ByteDance.

Големите технологични компании имаха някои затруднения през предходните сесии, повличайки надолу и останалата част от пазара, което увеличи още повече разпродажбите за септември. От началото на месеца Amazon, Microsoft, Facebook и Apple за загубили поне 10% от стойността си.

Инвеститорите също така са в очакване на нова информация за бъдещи стимули заради пандемията, както и за това кога може да се очаква надеждна ваксина. Републиканците и демократите в Сената продължават да спорят за това колко помощ да бъде предоставена, след като веднъж вече предоставиха пакет от около 2 трлн. долара.

„Знаците сочат към забавящо се възстановяване на американската икономика и увеличен съответен риск“, посочват анализатори на MarketDesk Research в коментар до клиентите.

Междувременно пътят към коронавирусна ваксина остава неясен. Според здравните власти наличната тази година ваксина ще бъде в ограничен обем и няма да е широко разпространена поне през следващите шест до девет месеца.

Въпреки това водещите индекси на Wall Street са напът да сложат край на двуседмичната си губеща серия, независимо от несигурността на пазарите и икономическите прогнози. S&P 500 и Nasdaq записват ръст от около 0,5% от началото на седмицата, а Dow се покачва с 0,85%.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте до съответно 0,685% и 1,438%.

Доларовият индекс обаче се придвижва надолу до 92,92 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола продължава да поскъпва, макар и не толкова осезаемо. Международният бенчмарк Брент прибавя към стойността си 0,16% до 23,37 долара за барел, а американският сорт WTI – 0,7% до 41,24 долара за барел.

Цената на златото също е нагоре с 0,4% до 1958 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още