IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ING отговори на финансовите очаквания за последното тримесечие

Компанията обаче тепърва ще трябва да се справи с глоба от 775 млн. евро, която ѝ бе наложена през третото тримесечие

11:36 | 06.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

ING Groep NV – най-голямата холандска финансова група, в сряда отчете по-добри от очакваните резултати за последното тримесечие. Според данните компанията е постигнала печалба преди облагането с данъци от 1,69 млрд. евро, която се дължи основно на растящите лихвени проценти, комисионни и такси, съобщава Ройтерс.

Компанията обаче тепърва ще трябва да се справи с глобата от 775 млн. евро, която ѝ бе наложена през третото тримесечие заради недостатъчен надзор на клиенти, обвинени в пране на пари.

Анализатори в проучване на Ройтерс очакваха печалбата да бъде в размер на 1,57 млрд. евро за последните три месеца на миналата година след сума от 1,56 млрд. евро през същия период на 2017 г.

От ING посочиха също, че са привлекли нови клиенти независимо от скандала за пране на пари и корупционни практики, които разтърсиха кредитора по-рано през 2018 г. От данните също така става ясно, че се наблюдава ръст на растежа на заемите, които вече са в размер на 3,2 млрд. евро.

Нетният лихвен марж достига 1,56%, което е малко по-лошо от резултата преди година (1,58%), но съотношението разходи/приходи се подобрява и достига 57,1% от 59,9% на годишна база.

„Виждаме необходимостта от по-добра дисциплина на разходите, тъй като очакваме по-слабо кредитиране в отдела за кредитиране на едро“, заяви главният изпълнителен директор Ралф Хамерс в изявление.

От компанията посочиха също, че макроикономическите прогнози в глобален мащаб са се влошили, но „остават силни както в Европа, така и в САЩ“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още