IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иран може да доставя газ на България

Според посланика на Иран в България идеята за газов хъб е добра

16:52 | 08.02.15 г.
Иран може да доставя газ на България

Иран има възможността да доставя газ за България, но това е преди всичко решение на българските управляващи. Това заяви в интервю за телевизия България он ер посланикът на Иран в България негово превъзходителство Абдула Ноурози в навечерието на 11 февруари, денят , в който се чества победата на Ислямската революция в Иран. Според него идеята на премиера Борисов за газов хъб е много добра и нейната реализация ще бъде от полза за България.

Според посланик Ноурози възраждането на проекта „Набуко“ също ще донесе ползи за Европа като цяло.

„Идеята на премиера Бойко Борисов за газов хъб е много добра идея. И ако в света има две три държави, които могат да ви помогнат в тази област, в доставките на газ, със сигурност една от тях е Иран. Ние имаме готовност, всичко зависи от намеренията на вашата държава“, каза посланикът на Иран.

10 хиляди тирa от Иран преминават през българска територия за една година. Сътрудничеството в икономическата сфера между България и Иран има потенциал, убеден е иранският дипломат.

Още видео материали вижте в Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още