IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ислямска държава пое отговорност за атаката в Берлин

Заподозреният и арестуван за престъплението пакистански гражданин е бил освободен поради липса на доказателства

22:14 | 20.12.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Екстремистката групировка "Ислямска държава", чрез своя новинарски сайт "Амаг", пое отговорност за терористичната атака срещу берлинския коледен базар в понеделник вечерта, предаде ДПА.

Нападателят беше "войн на "Ислямска държава", откликнал на призива й да се нападат граждани на страните от коалицията, която се бие с групировката, се казва в съобщението. То е типично за начина, по който Ислямска държава е поемала отговорност и за предишни атаки в Европа, посочва БТА. 

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза тази вечер, че извършителят на атаката с камиона вероятно все още се укрива и че заподозреният и арестуван за престъплението пакистански гражданин е бил освободен поради липса на доказателства, предаде Ройтерс.

Говорейки по телевизия Цет Де Еф, министърът каза, че полицията от самото начало работи по много следи, а не само по една. Несъмнено е, че инцидентът с камиона е преднамерена атака, но мотивите за нея остават неясни, добави той.

Атаката на коледния базар в Берлин беше определена официално като „терористичен акт“ от канцлера на Германия Ангела Меркел. В емоционално изявление, публикувано от The Guardian, тя посочи, че все още има неясни моменти около нападението. При нападението загинаха 12 души, а ранените са 50. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 7 rate down comment 2
nobel
преди 7 години
Ама много ЕСТЕСТВЕНО, че ще "поемат отговорността" от Ислямска държава. Тия хора също имат спонсори, на които трябва да се отчитат, че нещо са свършили. Сигурен съм, че с най-голямо желание ще поемат отговорността и за всички без изключение атентати, които ще се случат в бъдеще. Никой друг не може да прави атентати на този свят. Те са единствени и без конкуренция. Сега разбирам защо всесилният и всемогъщ Запад, който "пося демокрация" навсякъде другаде не иска да се занимава с унищожаването на Ислямска държава. Защото ако атентатите по света вземат та продължат кой ще поема отговорността. Така си е най-добре. Да има един универсален виновен, който по презумпция си е виновен винаги и за всичко. Какво ще се занимаваме да търсим истинските виновници..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Не , всеки политик от такъв ранг , ако не е марионетка подава оставка...а всеки народ ако не е дебилизиран пипва гьостерицата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
и смяяятай батко аз чак са виждам, че тези са имали и новинарски сайт, тц тц тц бре бре бре с брадати администратори сигур които да го поддържат. И се борят лъвовете от Запада да претрепят ужасния враг, а той ги мори през новинарския си сайт качен на Сашовски сателит смятай .... тия направо ни взеха за мезе от 2.60 лв. брате ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
и до там ше я докарат не се стягай тая бабетията е много зле, трепе си народа като слуша мурдерите от Сашово че доколкото знам тези Идил са тяхна фирма под изпълнител ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 4
majnata
преди 7 години
Тия са пълни нещастници от германските служби и полиция ...късмет имат че дебилизиранта нация от т.нар. немци досега не са осъдили Меркел и държавата за нанесените щети , физически и морални , жертви на политиката .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
michaelis12
преди 7 години
Ислямска държава пое отговорност за атаката в Берлин --------------------------------------------------------------пхахахах хахахах офф направо ше ме уморите с тея тъпотии, сигур са се обадили по тела на Шмъркелица и са казали "Слушай кво ние от Американска Държава сме да знайш ние бяхме " ..... :)) Не е истина брате какви глупости пишат, че и за новина го имат даже .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още