IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испания ще дължи 4 млрд. евро, ако не приеме бежанците по квотата си

Страната трябва да осигури убежище за 16 хил. души, но е приела едва 18 души

14:19 | 06.05.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Испания ще дължи 4 млрд. евро, ако не приеме бежанците по квотата си

Испания ще трябва да плати 4 млрд. евро, ако не изпълни ангажиментите си и не приеме квотата от 16 хил. бежанци, които й определи преди месеци Европейската комисия, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

До момента страната е дала убежище на едва 18 души.

Преди броени дни от Брюксел предложиха промяна в споразумението от Дъблин, според която всяка държава, която откаже да приема бежанци ще дължи финансова подкрепа в размер на 250 хил. евро на бежанец.

Сметката показва, че всеки гражданин на Испания трябва да плати по около 85 евро на Европейската комисия, ако не иска страната да се ангажира с даване на убежище на бежанци.

ластите в Испания настояват, че процесът по даването на убежище се бави заради сложната координация между ведомствата. Мадрид е категоричен, че водещ фактор при приема на бежанците е сигурността и извършва щателни проверки.

Над 183 хил. мигранти пристигнаха в Европа от началото на годината досега през Средиземно море. Основната част от тях - през Гърция. Страната, заедно с Италия, е на фронтовата линия на бежанската вълна и по тази причина ЕК настоява за преразпределение на мигрантите. Идеята обаче не среща широка подкрепа сред останалите държави от ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
добре Испания им каза да и ги "пишат на сметката" и ЕС може да си задържат ммангалоидосите .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още