IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия активира на четири етапа различни сектори от икономиката?

Постепенното възстановяване на дейността ще бъде съпроводено от стриктни мерки за хигиена и социална дистанция

14:33 | 24.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gianmarco Maraviglia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gianmarco Maraviglia/Bloomberg

Излизането от извънредните мерки заради коронавируса в Италия ще стане постепенно на четири етапа, като първият може да започне още в понеделник, 27 април, съобщават италиански медии, цитирани от AFP. Правителството още не е обявило нищо официално.

Четири понеделника ще определят ритъма на деблокирането на страната след изолацията, въведена на 9 март за предотвратяване на разпространението на Ковид-19, посочва Corriere dello Sera, цитирана от БТА.

"Всичко ще зависи от кривата на случаите на зараза" и ако тя не се повишава, заводите за селскостопански машини и за лесовъдството ще могат да възобновят работа на 27 април", отбелязва изданието.

Ако няма изненади, на 4 май ще бъдат открити строежите и текстилната и модната индустрия. Следващия понеделник, 11 май, ще бъдат отворени магазините за облекла и обувки, следвани от други търговски обекти.

На четвъртия понеделник, 18 май, ще дойде ред и на баровете, ресторантите и фризьорските салони, според същия източник.

Постепенното възстановяване на дейността, разбира се, ще бъде съпроводено от стриктни мерки за хигиена и социална дистанция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още