Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Ивайло Пенев: Пазарите навлизат в труден период

Предстоят интересни седмици, които може да предоставят добри възможности за нови инвестиции, коментира експертът

Ивайло Пенев: Пазарите навлизат в труден период

Снимка: Архив Ройтерс

„Погледнато по-глобално, пазарите навлизат в труден период – септември исторически е относително слаб и волатилен месец за рисковите активи“, отбелязва Ивайло Пенев, ръководител „Управление на активи“ в ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, в месечния Бюлетин на инвеститора на управляващото дружество.

„Освен провокациите на Северна Корея, ще трябва да следим и изтичащото време до достигането на тавана на дълга в САЩ. Може би единствената причина законодателите отвъд Океана да действат бързо и да не обърнат гласуването в борба за надмощие и атака срещу Тръмп, е ураганът Харви, нанесъл сериозни щети в Тексас“, казва портфолио мениджърът.

Още по темата

Пенев обръща внимание на поредицата очаквани събития в Европа: „Изборите в Германия също ще са интересно събитие, което може да доведе до различен състав на управляващата коалиция. След като те преминат, ще очакваме обещаните от френския лидер Макрон реформи в Европейския съюз, за които подкрепата на Германия е ключова.“

Експертът посочва, че вниманието ще бъде също насочено към двете основни централни банки в света, ЕЦБ и ФЕД, където очакваме повече яснота относно плановете за свиване на раздутите им баланси.

„Накратко, предстоят интересни седмици, които може да предоставят добри възможности за нови инвестиции“, посочва Ивайло Пенев. Той обобщава, че волатилността на пазарите все пак е на фона на една здрава световна икономика и цитира изследване на ОИСР ,според което за пръв път от Глобалната финансова криза насам, 45-те държави, които организацията следи, са във фаза на растеж.

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Европа
Разочарованието завладява Източна Европа