IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жан-Мари льо Пен: Националният фронт не се съсредоточи в истинските проблеми

Излизането от еврозоната е проблем на Европа, не на Франция, смята основателят на партията, който беше изгонен от нея през 2015 г.

12:37 | 08.05.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Жан-Мари льо Пен. Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Жан-Мари льо Пен. Снимка: Архив Ройтерс

Излизането от еврозоната, от ЕС са проблеми на Европа, не на Франция, смята бащата на загубилата изборите за президент на Франция Марин льо Пен - Жан-Мари, цитиран от Ройтерс. За него печелившата стратегия е била кандидатът на "Националния фронт" да се съсредоточи в истинските проблеми на Франция - в демографските проблеми и масовата имиграцията.

Жан-Мари льо Пен беше на балотаж на президентските избори през 2002 година. Тогава националистът се изправи срещу Жак Ширак и беше победен със съкрушителните над 80%. Днес разликата между Льо Пен и Еманюел Макрон е по-малка и в "Националния фронт" определиха резултатите като исторически.

88-годишният Жан-Мари льо Пен е основател и дълги години беше лидер на "Националния фронт". През 2011 година той предаде управлението на партията на своята дъщеря Марин. През август 2015 година Жан-Мари льо Пен беше изключен от партията си заради коментари в защита на нацисткия режим във Франция.

След резултатите от втория тур на президентските избори сега, "Националният фронт" ще потърси промяната и вероятно ще има ново име, което да дистанцира партията от досегашния й имидж, съобщи зам.-председателят на партията Флориан Филипо.

За Жан-Мари льо Пен обаче Филипо носи основната вина за загубата на "Националния фронт".

След месец Франция ще се изправи пред нови избори - парламентарни, и те ще покажат дали Еманюел Макрон ще може да си осигури управляващо мнозинство. Центристът не беше подкрепен от някоя от основните партии в страната и зад него стои единствено неговото движение "Напред" (En Marche!), което обаче беше създадено едва преди година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 6 години
Това ще се случи когато "патриотите" станат първа политическа сила в България, точно никога. Винаги ще има притурки в политиката, които само ще осребряват присъствието си там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 9
lozkhris
преди 6 години
Само че ако не бъркам, докато дядката беше начело на собствената си партия тя не печелеше и 2%...Днеска дъшеря му е начело на втората политическа сила във ФранцияВърпосът е не дали, а кога ще стане първата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 11
majnata
преди 6 години
"...истинските проблеми на Франция - в демографските проблеми и масовата имиграция."Бомбата със закъснител за цяла Европа ! Закъснителят е либеращината подплатена яко с новонапечатани пари !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още