IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жером Кервиел: Моят процес е повод за дебат за морала на финансовите пазари

Делото срещу бившия брокер на Sociеtе Gеnеrale, обвинен в измама, ще се гледа в Париж от 8 до 25 юни

17:30 | 21.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Жером Кервиел: Моят процес е повод за дебат за морала на финансовите пазари

Бившият брокер на френската банка Sociеtе Gеnеrale Жером Кервиел смята, че процесът срещу него ще бъде повод за публичен дебат относно морала, регулирането и функционирането на финансовите пазари.

"По отношение на гръцкия дълг всички държавни ръководители заявиха: няма да оставим на мира спекулантите. Преди две години обаче те казаха същото, трудно ми е да разбера това двуличие", е казал Кервиел пред АФП.

33-годишният французин е обвинен, че е донесъл загуба на Sociеtе Gеnеrale в размер на близо 5 млрд. евро в началото на 2008, извършвайки сделки, за които той твърди, че банката е знаела. Делото ще се гледа в Париж от 8 до 25 юни.

Кервиел публикува книга, излязла в началото на май. Той твърди, че си е дал сметка за „злините“, които могат да причинят брокерите.

По отношение на изхода от процеса Кервиел е заявил, че има доверие в събраните от защитата му доказателства, че той не е действал без знанието на шефовете си.

В контекста на настоящите условия на пазарите обществото ще разбере, че той не е бил изолиран случай, смята още Кервиел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още